Stengård sprintin kolmas

Ingrid Stengård päätti pyöräsuunnistuksen kansainvälisen kaudena olemalla maailmancupin sprinttimatkalla kolmas. Stengårdin ero päivän voittajaan Martina Tichovskaan oli hiukan alle minuutin.

– Minua ei tunneta sprintterinä, joten kiva oli pärjätä tälläkin matkalla. Suurempi kartta helpotti lukemista ja rata oli mutenkin selkeä. Sain alussa edellä lähteneet tsekkiläisen kiinni ja perääni lähtenyt tsekki, kilpailun voittaja Martina Tichovska sai meidät kiinni ennen yleisörastia, Stengård kertoo ja mainitsee, että tarjolla olleessa maastossa yhdessäajamisesta oli varmasti hyötyä varsinkin siirtymistä ja lopun vaikealla alueella.

– Kyllä kolme silmäparia näkee paremmin kuin yksi. Sen verran kokenut olen, että osaan arvioida, miten hyödyntää toisia urheilijoita ja koska tehdä omia ratkaisuja. Tänään pysyin hyvin tatsi ja lopussa pystyin kuittamaan, kun muut tekivät erilaista ratkaisua rastille, Stengård kertoi päivän suorituksesta.

41-vuotias Stengård on siitä harvinainen urheilija, että hän on osallistunu lähes kaikkiin maailmancupin osakilpailuihin ja edustanut Suomea pyöräsuunnistuksessa vuodesta 2000 lähtien. Stengård on tänä vuonna maailmancupin seitsemäs. Nainen oli tyytyväinen hyvästä sijoituksesta, sillä kautta on varjostanut niin sairastelut kuin töihin liittyvä ylirasitustila, joka näkyi vielä alkuviikon suorituksissa.

– Nyt loppuviikosta alkoi kulkea, kun on saanut levätä ja syödä kunnolla. Maailmancupin kiertäninen on kallista touhua ja ei Suomessa kellään ole varaa tehdä tätä ilman muita tuloja. Sijoitukseen voi olla erityisen tyytyväinen, sillä tiedän, että muutaman maailmancupin kärjessä olevat urheilijat tekevät tätä työkseen ja varsinkin naisissa täällä on kaikki kovimmat paikalla, Stengård pohdiskelee maailmancupin kokoanissijoitustaan ja päivän kilpalua.

Muista suomalaisnaisista Antonia Haga oli viides ja hienon kisaviikon tehnyt Ruska Saarela kuudes. Kilpailua pitkään johtanut Marika Hara kaatui loppumatkasta pahasti ja oli lopulta 36. Miehissä paras suomalainen oli seitsemänneksi ajanut Kare Kaskinen.

Täydelliset tulokset

Maailmancupin sijoitukset valitse alasvetovalikosta mtbo 2016

Tekstiä päivitetty maailmancupin sijoituksilla.

Tulokset, Pyöräsuunnistuksen maailmancup, sprintti, Kaunas Liettua

Miehet: 1) Krystog Bogart CZE 25.55 2) Lauri Malsroos EST 27.00, 3) Grigori Medvedev RUS 27.03, 4) Jiri Hradil CZE 27.49, 5) Simo Braendli SUI 27.59, 6) Baptiste Fuchs FRA 28.12, 7) Kare Kaskinen FIN 28.25, 10) Pekka Niemi FIN 28.49, 11) Samuli Saarela FIN 29.08, 14) Jussi Laurila FIN 29.10, 43) Jesper Lindahl FIN 32.33, Anders Blomster FIN dsq

Naiset: 1) Martina Tichovska CZE 28.22, 2) Emily Benham GBR 28.50, 3) Ingrid Stengård FIN 29.20, 4) Tatiana Repina RUS 29.32, 5) Antonia Haga FIN 30.14, 6) Ruska Saarela FIN 30.29, 11) Henna Saarinen FIN 30.52, 13) Eeva-Liisa Hakala FIN 31.34, 36) Marika Hara FIN 37.59Jiri