Hara voittoon, Niemi kolmas pyöräsuunnistuksen maailmancupissa

Marika Hara voitti naisissa ja Pekka Niemi oli kolmas miehissä pyöräsuunnistuksen maailmancupin keskimatkalla Liettuan Kaunasissa.

Kokenut pyöräsuunnistaja Marika Hara osoitti hyvää tilanteenhallintaa runsaspolkuisessa ja suunnistuksellisesti haastavassa maastossa ja voitti pyöräsuunnistuksen maailmancupin keskimatkan. Sijoitus on naiselle kauden paras. Maailmancupia hallitseva Emily Benham hävisi Haralle 16 kilometrin matkalla reilun 1,5 minuuttia. Kolmanneksi suunnisti sveitsiläinen Maja Rothweiler.

– Tänään tarjolla oli haastavaa kartanlukua. Reitinvalinnat eivät olleet vaikeita, mutta tärkentä oli pysyä tilanteen tasalla ja omassa suunnitelmassa. Pystyin pitämään hyvää vauhtia nopeassa maastossa. Rata sisälsi runsaasti rastinottoa ja loppupuolella kartaluku herpaantui, mutta onneksi alku oli riittävän vahva, Hara kertoi 31 rastia sisältäneen radan haasteista.

Myös muut suomalaisnaiset jatkoivat vakuuttavaa menoaan Liettuan Kaunasissa ja nuori, 22-vuotias Ruska Saarela teki jälleen parhaan kansainvälisen sijoituksensa olemalla tällä kertaa kilpailun viides. Ingrid Stengård oli seitsemäs ja Antonia Haga kahdeksas.

– Keskimatka oli sähäkämpi kilpailu kuin eilinen pitkä matka. Paljon jouduin pysähtelemään, mutta kun en pysähdellyt, menin täysillä. Ehkä se oli hyvä taktiikka tänään, viidenneksi suunnistanut Ruska Saarela pohdiskeli.

Miehissä voiton otti edellispäivän tapaan Viron Lauri Malsroos. Suomalaisista parhaiten suoriutui Pekka Niemi, joka oli kolmas. Niemi hävisi vain viisi sekuntia toiseksi tulleelle ranskalaiselle Baptiste Fuchsille. Jussi Laurila oli yhdeksäs.

– Kokonaisuutena meni hyvin, vaikka pientä koukkua tulikin. Rata oli vaikea ja tänään korostui suunnistuksen sujuvuus. Tällainen monipuolinen runsasrastinen ja -polkuinen rata sopii minulle hyvin, Niemi analysoi.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup päättyy sunnuntaina ajettavaan sprinttiin.

Kisasivut ja täydelliset tulokset: http://www.mtbo.lt/mtbo-world-cup-2016/#middle

Tulokset, pyöräsuunnistuksen maailmancup, keskimatka, Kaunas, Liettua

Naiset: 1) Marika Hara FIN 55.19, 2) Emily Benham GBR 56.56, 3) Maja Rothweiler SUI 57.17, 4) Gaelle Barlet FRA 59.18, 5) Ruska Saarela FIN 59.31, 6) Martina Tichovska CZE 1.00.27, 7) Ingrid Stengård FIN 1.00.58, 8) Antonia Haga FIN 1.01.00,…, 15) Henna Saarinen FIN 1.04.03, 32) Eeva-Liisa Hakala FIN 1.15.22

Miehet: 1) Lauri Malsroos EST 57.54, 2) Baptiste Fuchs FRA 58.43, 3) Pekka Niemi FIN 58.48, 4) Grigori Medvedev RUS 1.00.04, 5) Ruslan Gritsan RUS 1.00.13, 6) Marek Pospisek CZE 1.00.19,…, 9) Jussi Laurila FIN 1.01.07, 32) Samuli Saarela FIN 1.06.57, 20) Kare Kaskinen FIN 1.03.36, 44) Jesper Lindahl FIN 1.12.36, Anders Blomster FIN hyl.