Suomen joukkue maailmancupin finaaliin Sveitsiin

Suunnistuksen maailmancup päättyy Sveitsissä lokakuun puolivälissä. Suomi lähtee matkaan nuorekkaalla joukkueella, jossa on peräti neljä maailmancupin ensikertalaista. Ensimmäistä kertaa aikuisten edustustehtävissä Suomi-paidan päälleen pukevat Einari Heinaro, Elias Kuukka, Eetu Savolainen ja Anna Haataja, joka voitti kesällä nuorten maailmanmestaruuden Sveitsissä.

Maailmancupin finaalissa kilpaillaan 14.-16.10. sprinttiviesti sekä henkilökohtaisina matkoina pitkä matka ja sprintti.

Suomalaisista parhaissa asemissa maailmancupin kokonaiskilpailussa ennen finaaliviikonloppua ovat Merja Rantanen (4.) ja Marika Teini (7.) sekä kiertueen väliin jättävä Fredric Portin (18.) ja Olli-Markus Taivainen (42.). Cupin kokonaispisteissä kärjessä ovat Ruotsin Tove Alexandersson ja Sveitsin Matthias Kyburz.

Suomen joukkue maailmancupin finaalikierrokselle 14.-16.10. Sveitsin Aarauhun:

Naiset: Sari Anttonen Keuruun Kisailijat, Sofia Haajanen SK Pohjantähti (*jää pois), Anna Haataja SK Pohjantähti, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Sanni Kivelä Angelniemen Ankkuri, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Marika Teini SK Pohjantähti ja Anna Närhi Göteborg IFK (*Haajasen tilalle).

Miehet: Mårten Boström IFK Lidingö, Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat, Miika Kirmula Angelniemen Ankkuri, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Jesse Laukkarinen Paimion Rasti, Eetu Savolainen Ikaalisten Nouseva-Voima, Topi Raitanen Helsingin Suunnistajat, Mikko Siren Angelniemen Ankkuri, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi.

Maailmancupin kokonaistilanne

Finaalikierroksen lisätietoja