Rusanen vahvassa vireessä maaottelussa

Suomen Antti Rusanen oli vahvassa vireessä tarkkuussuunnistuksen pohjoismaisessa maaottelussa Norjan Haldenissa. Rusanen voitti sekä normaalikilpailun että tempokisan, ja piti Suomen ykkösjoukkuetta kiinni maaottelun voittotaistelussa. Maaottelussa kilpaillaan viiden hengen joukkuein, ja Suomen ykkösjoukkue on ennen sunnuntain normaalikisaa toisena vain 26 sekuntia Ruotsin ykkösjoukkueen takana.

Rusasen tavoin Sami Hyvönen ja Pinja Mäkinen suoriutuivat normaalikilpailussa mainiosti, mutta aikarasteihin perustuvassa tempossa suomalaisten suoritukset olivat epätasaisempia. Ruotsin kärkiasema perustui tasaiseen joukkuesuoritukseen. Norjan ykkösjoukkue on maaottelun avauspäivän jälkeen kolmantena, Ruotsi 2 neljäntenä ja Suomen kakkosjoukkue viidentenä.

Maaottelun avauspäivän tulokset (Lagtävling-Nordic Team Event)