Rantanen ja Tranchand sprinttimestareiksi

Jämsän Retki-Veikkoja edustava Merja Rantanen otti nimiinsä ensimmäisen sprintin Suomen mestaruuden jättämällä taakseen Anna Närhen ja Marika Teinin. Miehissä Suomen mestaruus meni Paimioon Rastin Frederic Tranchandille. Hopealle suunnisti Mårten Boström ennen Kooveen Joni Hirvikalliota.

Naisissa tiukkaa sekuntitaistoa

Naisten sprinttifinaali oli tiukkaa sekuntitaistoa, sillä mitalikolmikko juoksi 3,7 kilometrin radan kuuden sekunnin sisään. Voittajaksi tiukassa kamppailussa selvisi Jämsän Retki-Veikkoja edustava Merja Rantanen, jollo sprinttikulta oli ensimmäinen laatuaan. Rantanen oli tyytyväinen, kun MM-kisoja rokottaneet selkäkivut ovat vähitellen helpottaneet.

– Juoksussa alkoi olla vähitellen sitä, mitä siinä on ollut. Monta kertaa olen kullan hävinnyt, mutta tänään olin kyllä yllättynyt, että kulta tuli. Alussa tuli muutamia seisoskeluja, mutta lopussa sain käskettyä vauhtia jalkoihin, lukuisia hopea- ja pronssimitaleita SM-sprintistä ottanut Rantanen kertoi.

Hopeaa vain kolmen sekunnin erolla Rantaseen otti niin ikään edellisvuonna hopealla ollut Anna Närhi. IFK Göteborgin nainen oli tyytyväinen mitaliin, vaikka kultakin olisi ollut otettavissa.

– Alussa tuli pieni taitovirhe ja lopussa viiden sekunnin laiskuusvirhe. Kiersin metsäalueen, kun olisi pitänyt mennä suoraa. Olo oli tönkkö, mutta ei se varmaan vauhtiin vaikuttanut, enkä antanut sen mennä päänsisään. Kausi on ollut ihan surkea, mutta tänään maalissa oli sellainen ”jess”-olo, pahasta siitepölyallergiasta ja sen tuovasta motivaationpuutteesta kärsinyt nainen kertoi.

Pronssia otti Marika Teini. Ero kultamitaliin oli vain kuusi sekuntia.

– Tällä satsauksella voi olla ihan tyytyväinen, vaikka aina se jää harmittamaan, kun sekunteja voisi ottaa pois niin monesta paikasta. Ihan hyvä perussuoritus, metsämatkoihin MM-kisojen jälkeen satsannut Teini harmitteli maalissa.

Miehissä uusia mitalisteja

fredoMiesten kultaa otti suomalaistunut ranskalainen, Frederic Tranchand. Viime vuonna suorituksensa hylkäykseen päättänyt mies kertoi ottaneensa tänä vuonna rastit erityisen tarkasti.

– Minulla ei ollut isoja ongelmia ja suoritus oli hallittu. Tavoitteena oli ottaa rata tarkasti ja se onnistui, sillä rata ei ollut niin tekninen. MM-kilpailujen jälkeen oli vähän tyhjä olo, mutta on hienoa, että on tällaisia motivaationnostattajia syksyyn, Tranchand kertoi SM-kisoihin osallistumisesta.

Hopeaa otti IFK Lidingötä edustava Mårten Boström. Rataan ja suoritukseen tyytyväinen mies hävisi kullan 20 sekunnilla.

– Ei voi olla pettynyt, sillä aamulla juoksin ekan lenkin sitten tiistain. Alkurata oli priimaa, ei kikkailua vaan sellaista kansainvälisen tason suunnistusta. Tänään minulta onnistui hyvin reitinvalintojen sujuva toteutus, mikä on sprintissä yksi olennaisimmista asioista, sprintterinä tunnettu alkuviikoista sairaana ollut Boström kertoi.

Pronssille hiukan yllättäen nousi Kooveen Joni Hirvikallio, jolle SM-mitali oli ensimmäinen. 26-vuotias lappeenrantalainen ero kultamitaliin oli 29 sekuntia.

– Minulle ei tullut mitään isompia virheitä ja reitinvalinnat tais osua kohdilleen. Meno ei tuntunut kovin vahvalta, mutta fyysisesti tais olla aika hyvä vauhti, Hirvikallio ilotsi.

Täydelliset tulokset löytyvät kisajärjestäjie sivuilta.

Tulokset, SM-sprintti, Vaasa

Miehet

1) Frederic Tranchand Paimion Rasti 14.15, 2) Mårten Boström IFK Lidingö 14.35, 3) Joni Hirvikallio Koovee 14.44, 4) Otto Simosas OK Trian 14.47, 5) Vili Niemi Rajamäen Rykmentti 14.56, 5) Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat 14.56

Naiset

1) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 15.11, 2) Anna Närhi IFK Göteborg 15.14, 3) Marika Teini SK Pohjantähti 15.17, 4) Venla Harju Tampereen Pyrintö 15.26, 5) Emily Kemp Angelniemen Ankkuri 15.31, 6) Sofia Haajanen SK Pohjantähti 15.34