Tampereen Pyrintö Nuorten Jukolan kaksoisvoittoon

pyrinto

Tampereen Pyrintö oli vahvin joukkue Nurmijärvellä lauantaina käydyssä Nuorten Jukolassa. Pyrinnön ykkösjoukkue johti kilpailua alusta loppuun eikä muille jäänyt sanottavaa, sillä maalissa ero toisena maaliviivan ylittäneeseen Pyrinnön kakkosjoukkueeseen oli lähes seitsemän minuuttia. Pyrinnön ykkösjoukkueessa juoksivat Leo Matinheikki, Mikko Eerola, Ilona Tikkakoski, Akseli Konttila, Lotta Eerola, Anni Haanpää ja Teemu Eerola ja kakkosjoukkueessa Leevi Keronen, Lassi Viilo, Kaarina Nurminen, Juho Nieminen, Sara Kurth, Simona Aebersold ja Konsta Puranen.

Pyrinnön voitto ei ollut yllätys, mutta ero takanatulleisiin oli mykistävä. Joukkueen managerilla Mikko Eskolalla oli selkeä selitys joukkueen ylivoimaan.

– Pyrinnössä on tehty järjestelmällistä nuorisotyötä vuodesta 1988. Jokainen joukkueen jäsen on tottunut lähtemään kärjessä, joten sitä ei tarvitse jännittää. Ja onhan meillä kova joukkue, kun ”huonoin” jäsen on oman ikäsarjansa rankissa yhdeksäs. Ei näin kovaa joukkuetta ole tainnut aikaisemmin olla mukana, Eskola pohdiskeli.

Pyrinnön kovuuden taustalla oli myös joukkueen tasaisuus. Virheitä ei tullut, kuin vasta viimeisillä osuuksilla, ja nekin olivat pieniä.

– Minulla oli paljon vastoinkäymisiä, kun ensin vääntyi nilkka ja sitten tein huonon reitinvalinnan pitkällä välillä. Lopun taistelin kuitenkin hyvin. Kyllä voitto tuntuu hyvältä, vaikka itsellä olikin huonompi päivä, kuudetta osuutta juossut Anni Haanpää harmitteli.

Joukkueen ankkurina juoksi kokenut Teemu Eerola, jolle Nuorten Jukolan voitto oli kolmas. Kolme kertaa voittaneita urheilijoita ei Nuorten Jukolassa ole montaa. Voittajana maaliin tullut Eerola oli tyytyväinen vaikka oma suoritus ei täydellinen ollutkaan.

– Suoritus ei ollut huikea, mutta joukkue teki niiin hyvän juoksun, että minulla ei täydellistä suoritusta tarvittu. Ungissa pääsin harjoittelemaan voittajana maaliintuloa ja kyllä koko matkan hymyilytti, kun tiesin, että ero on iso takana tuleviin, Eerola kertoi pari viikkoa sitten otetusta tärkeästä voitosta, joka toi joukkueella hyvää itseluottamusta.

Kolmantena maaliin saapui Kouvolan Suunnistajat joukkueella Pyry Mattila, Arttu Lindqvist, Lotta Luukkonen, Liisa Peltonen, Elisa Mattila, Henna Pylvänäinen ja Elmeri Toivanen.

Lisätietoja kilpailuista ja täydelliset tulokset kisasivuilta.