Suomelle viestipronssia opiskelijoiden MM-kisoista

Mikko Siren, Einari Heinaro ja Otto Simosas päättivät opiskelijoiden MM-kisat viestin mitalipallilla. Kuva: Jukka Tirri.
Mikko Siren (oik), Einari Heinaro ja Otto Simosas päättivät opiskelijoiden MM-kisat viestin mitalipallilla. Kuva: Jukka Tirri.

Suomen miehet päättivät opiskelijoiden MM-kisat Unkarissa iloisiin tunnelmiin, kun kolmikko Otto Simosas, Einari Heinaro ja Mikko Siren ottivat viestistä pronssia Ruotsin ja Sveitsin jälkeen. Suomen naisten joukkue sijoittui seitsemänneksi.

Simosas avasi viestin erinomaisesti tuomalla Suomen kolmantena vaihtoon. Heinaro piti tuntuman mitalikamppailuun ja Siren ratkaisi lopulta pronssin Suomelle pitämällä Tsekin takanaan. Suomen toinen joukkue oli lopulta sijalla 17.

Naisten viesti ei sujunut suomalaisittain yhtä suotuisissa merkeissä molempien joukkueiden sorruttua isoihin virheisiin. Paremmaksi trioksi osoittautui lopulta Kirsi Nurmen, Anna Närhen ja Henna-Riikka Haikosen joukkue, joka toi Suomen seitsemäntenä maaliin. Toinen naisten joukkue oli kymmenes.

Kaikkiaan Suomi saalisti Unkarista neljä mitalia ja useita sijoituksia kymmenen joukkoon. Kisoihin osallistui yli 260 urheilijaa 34 maasta. Seuraavan kerran opiskelijoiden MM-rasteilla kilpaillaan kahden vuoden kuluttua Kuortaneen, Lapuan ja Seinäjoen maastoissa.

Kisatulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail