Kirmula aikoo nauttia MM-debyytissään

Miika Kirmula sai pikakomennuksen MM-joukkueen varamiehestä tositoimiin, kun Aaro Asikainen joutui jäämään loukkaantumisen vuoksi pois ensi tiistain MM-keskimatkalta. Kirmula oli valmistautunut lauantaina sprintillä alkaviin MM-kisoihin sprinttiviestin ja keskimatkan varamiehenä.

– Ajatukset ovat hiukan sekalaiset, sillä en ollut etukäteen ajatellut keskimatkaa kovin todennäköisenä. Aaron puolesta tilanne harmittaa, kun hänellä on ollut paljon vammoja. Odotan tosi hienoa keskimatkan kisaa, Kirmula ennakoi tiistain MM-debyyttiään.

Angelniemen Ankkurin nuori maajoukkuesuunnistaja sanoo tehneensä MM-valintojen jälkeen sprintin tehokuurin.

– Tämä on ollut lyhyt ja kova panostus: kahdessa kuukaudessa olen juossut saman määrän sprinttejä kuin parin viime vuoden aikana yhteensä. Viimeistely on tehty pitkälti sprintin ehdoilla, sillä viimeksi kilpailin O-Ringenillä heinäkuussa. Siellä tunturimaastossa mentiin suoraviivaisesti, kun täällä Strömstadissa ei juurikaan maastossa mennä jyrkänteiden takia suoraan, Kirmula vertaa.

MM-keskimatkan starttipaikan avauduttua kahden vuoden takainen nuorten keskimatkan maailmanmestari on kääntänyt ajatustaan sprintistä myös mielimatkaansa kohti, vaikka MM-kisojen aattona ohjelmassa oli hänelläkin tutustuminen MM-sprinttimaastoon ja malliradan kierto.

– Kävin torstaina myös läheisessä Ruotsin keskimatkan katsastusmaastossa ja lauantaina vedän keskimatkan mallimaastossa muutaman pätkän kisavauhtia. Jos se sujuu hyvin, teen sen jälkeen enää vain maastokävelyitä. Samantyyppinen viimeistely on minulla toiminut aina. Jos jotain jää maastosta epäselväksi, ei ole liikaa itsevarmuutta ja sitten on kisassa skarpimpi maaston kanssa, Kirmula pohtii.

Hänen pitkän tähtäimen menestystavoitteensa on asetettu vuoden kuluttua Viron MM-kisoihin, eikä ensimmäisessä MM-startissa ole sijoitustavoitetta.

– Tavoitteena on hyvä fyysinen vire ja ehjä suoritus, siihen olen tyytyväinen. Maasto on tosi hienoa, vaikka en ole näitä pitänyt itselleni parhaina hitaamman maastopohjan takia. Sinne pitää lähteä nauttimaan, niin tuloskin on parempi, MM-keltanokka Kirmula suunnitteli ensimmäistä MM-starttiaan tiistaille.

MM-keskimatkan muut suomalaiset tiistaina ovat Fredric Portin ja Hannu Airila miehissä sekä Marika Teini, Merja Rantanen ja Saila Kinni naisissa.

MM-kisat alkavat Strömstadissa lauantaina aamulla kilpailtavalla sprintin karsinnalla. Finaali käynnistyy klo 16.41 Suomen aikaa.

Miika Kirmula lähtee nauttimaan MM-debyytistään, joka on luvassa tiistaina keskimatkalla.
Miika Kirmula lähtee nauttimaan MM-debyytistään, joka on luvassa tiistaina keskimatkalla.

MM-järjestäjien sivut.