Asikainen sivuun MM-kilpailuista, Kirmula tilalle

Suunnistuksen MM-keskimatkalle valittu Aaro Asikainen joutuu jäämään pois lauantaina alkavista MM-kisoista. Asikainen sai MM-valmistautumisensa viimeistelyvaiheessa lihasrepeämän, josta toipuminen ei ole riittävän nopeaa MM-kilpaiuja ajatellen.
– Tulimme siihen tulokseen, että Asikainen ei ehdi toipumaan täyteen kisakuntoon, vaan jää pois kisajoukkueesta, kertoo Suomen maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini.
aaroRuotsin MM-kilpailujen piti olla Asikaisen, 28, ensimmäiset MM-kilpailut.

– Viime hetken loukkaantuminen pakotti minut jättämään urani ensimmäiset MM-kilpailut väliin ja pettymys on valtava kauden päätavoitteen lipuessa ohitse. Lihasrepeämä jalassa ei näillä näkymin ole valtavan suuri, mutta ajankohta loukkaantumiselle on huonoin mahdollinen. Kuntoutumisennuste on   todennäköisesti enemmän viikkoja kuin kuukausia. Nousussa ollut vire jää odottamaan realisoitumista tulevaisuuteen, Asikainen harmitteli.

MM-suunnistus alkaa lauantaina Ruotsin Strömstadissa sprintillä. Asikaisen oli määrä startata tiistain keskimatkalle, jossa hänet korvaa varamieheksi nimetty Miika Kirmula.
– Vaihto käy nopeasti, sillä Kirmula oli akkreditoitu mukaanlähteväksi varamieheksi ja hän matkusti keskiviikon ryhmässä kisapaikalle. Kirmula on valmistautunut MM-valintojen jälkeen sillä ajatuksella, että kutsu voi käydä, Taini korostaa.
Kirmula voitti kaksi vuotta sitten nuorten maailmanmestaruuden juuri keskimatkalla. Asikaisen tavoin MM-edustus on hänelle uran ensimmäinen aikuisten tasolla. Kirmula on varamiehenä myös viikonlopun sprinttiviestiin.
Pääavalmentaja Tainin mukaan Suomen MM-joukkueen tilanne on muilta osin kunnossa.
– Otimme torstaina kisamajoituksen haltuun – se poikkeaa hieman aiemmista kisakuvioista, sillä majoitumme mökkikylässä, ja jokainen mökkiryhmä huolehtii ruokailuistaan omatoimisesti. Joukkue on hyvällä fiiliksellä, sillä valmistutumisjakso on sujunut hyvin, Taini summasi MM-aattopäivän tilanteen.
Suunnistuksen MM-kisat 20.-28.8. Ruotsissa. Lisätietoa MM-kisasivuilta