Suomen naisille MM-viestikultaa

Suomen naiset kestivät hienosti ennakkosuosikin paineet ja ajoivat pyöräsuunnistuksen MM-viestikultaa Portugalin Mealhadassa. Kilpailu ratkesi aivan ankkuriosuuden loppumetreillä kun Suomen Marika Hara ja Venäjän Svetlana Poverina kävivät tiukkaa kamppailua voitosta. Mitali pohjustettiin kuitenkin varmalla ja järkevällä joukkuetaktiikalla.

– Tarkoitus oli että seuraan mitä muut tekee ja yritän pysyä kärkijoukossa. Tänään oli selkämpää ja tasaisempaa maastoa mutta silti sähläsin alussa hieman. On kuitenkin hienoa voittaa kultaa, iloitsi aloittaja Stengård.

Toisella osuudella Antonia Haga nosti Suomen ensimmäisen kerran kärjessä vaihtoon ja pohjusti vahvalla ajollaan uransa ensimmäisen arvokisamitalin.

– Etenin hyvin varmalla taktiikalla ja tänään ajo oli vahvaa. Nyt kroppakin on sopeutunut olosuhteisiin, kertoi Haga.

Ankkuriosuudella kärkipaikka vaihteli Venäjän ja Suomen välillä.

– Venäjän tyttö ei halunnut vetää missään vaiheessa ja pidin puolivälissä hieman rauhallisempaa vauhtia. Tiesin että olen lopussa vahvempi ja onnistuin suunnitelmassani täydellisesti lopun puisto-osuudella, iloitsi Hara.

Miesten tiukassa viestikamppailussa Suomi oli pitkään mitalissa kiinni kun Jussi Laurila nosti Suomen toisella osuudella kärkikamppailuun. Hajonnoissa oli kuitenkin selviä eroja ja Suomen ankkuri Pekka Niemi joutui viimeisellä osuudella pidemmälle hajonnalle. Suomi sijoittui vajaan kolmen minuutin erolla kärkeen neljänneksi.

– Kyllä tämä mitalilta ulos jääminen harmittaa. Ajettiin kaikki kuitenkin hyvät suoritukset ja olisi se lyhyempi hajonta ollut mukavampi ankkuriosuudelle, summasi joukkueen suoritusta Laurila.

Suomen kakkosjoukkue hylättiin naisten viestissä väärän leiman vuoksi ja miesten viestissä kakkosjoukkue oli kuudestoista (tuloksissa huomioidaan kuitenkin vain maan paras sijoitus).

Tulokset

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat, Portugali
Viesti
Naiset: 1) FIN 1.59.39 (Ingrid Stengård, Antonia Haga, Marika Hara), 2) RUS 2.00.01 (Jekaterina Kolomnina, Olga Shipilova-Vinogradova, Svetlana Poverina), 3) CZE 2.01.18 (Renata Paulickova, Marie Brezinova, Martina Tichovska), 4) DEN 2.02.02, 5) SUI 2.04.41, 6) LTU 2.07.48.
Miehet: 1) CZE 2.05.44 (Vojtech Stransky, Vojtech Ludvik, Krystof Bogar), 2) RUS 2.07.35 (Valeri Gluhov, Ruslan Gritsan, Anton Foliforov), 3) FRA 2.07.39 (Yoann Garde, Baptiste Fuchs, Cedric Beill), 4) FIN 2.08.26 (Andre Haga, Jussi Laurila, Pekka Niemi), 5) LTU 2.10.40, 6) AUT 2.10.41.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail