Maija Sianojalle opiskelijoiden MM-hopeaa

Opiskelijoiden suunnistuksen MM-kilpailut alkoivat Unkarin Miskolcissa suomalaisittain hienosti, kun Maija Sianoja otti hopeaa naisten 3,3 kilometrin sprintissä.

Sianoja jakoi hopean yhdessä Venäjän Anna Dvorianskajan kanssa yhdeksän sekuntia kultamitalin vienyttä Tsekin Denisa Kosovaa hitaampana.

– Onnistuin tekemään hyvän perussuorituksen; olin valmistautunut kisaan hyvin enkä yrittänyt liikaa, Sianoja summasi kilpailun jälkeen.

MS Parmaa seuratasolla edustava Sianoja onnistui teknisellä radalla varsin mainiosti.

– Yksi pieni virhe mahtui suoritukseen ja siihen meni ehkä kymmenen sekuntia. Tänään oli fyysisesti hyvä päivä, mutta rata oli tekninen joten ihan täysillä en päässyt juoksemaan, hopeamitalisti jatkoi.

Suomen joukkueen muut naiskilpailijat eivät olleet täysin tyytyväisiä omiin suorituksiinsa, mutta kokonaispanos oli kuitenkin erinomainen kaikkien oltua kuudentoista parhaan joukossa. Miesten puolella Otto Simosas oli suomalaisista parhaana neljästoista. Brittisuunnistaja Kristian Mark Jones voitti kilpailun ylivoimaisesti.

Huomisiin pitkän matkan kilpailuihin suomalaisista starttaavat Anna Haataja, Maija Sianoja, Henna-Riikka Haikonen ja Miia Niittynen sekä miehistä Sami Hämäläinen, Tobias Henriksson, Einari Heinaro ja Mikko Siren.

Opiskelijoiden MM-suunnistus, Unkari Miskolc
Sprintin tulokset:
Naiset 3,3 km: 1) Denisa Kosova CZE 16.28, 2) Maija Sianoja FIN ja Anna Dvorianskaja RUS 16.37, 4) Laura Ramstein AUT 16.44, 5) Bettina Aebi SUI 16.54, 6) Ingjerd Myhre NOR 17.06, 11) Anna Haataja FIN 17.25, 12) Anna Närhi FIN 17.31, 16) Kirsi Nurmi FIN 18.07.

Miehet 3,6 km
1) Kristian Mark Jones GBR 13.49, 2) Jonas Egger SUI 14.22, 3) Florian Schneider SUI 14.31, 4) Jan Petrzela CZE ja Milos Nykodym CZE 14.54, 6) William Jonathan Gardner GBR 15.02, 14) Otto Simosas FIN 15.28, 35) Einari Heinaro FIN 16.02, 55) Miika Suominen FIN 17.01, 56) Sami Hämäläinen FIN 17.02.

Järjestäjien kisasivut

Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia opiskelijoiden MM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Vuonna 2016 opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kamppaillaan 34 lajissa. Osallistumisoikeus opiskelijoiden MM-kisoihin on 17-28 -vuotiailla korkeakouluopiskelijoilla. Suomalaisurheilijoiden osallistumisesta opiskelijoiden MM-kisoihin vastaa Olympiakomitea yhdessä asianomaisen lajiliiton kanssa.

Seuraavat opiskelijoiden suunnistuksen MM-kilpailut järjestetään heinäkuussa 2018 Kuortaneella, Seinäjoella ja Lapualla.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail