Hopeaa Haralle ja pronssia Saariselle pyöräsuunnistuksen MM-sprintissä

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat Portugalin Cantanhedessä lähtivät käyntiin nopealla sprinttikisalla. Siinä missä nuorten puolella suomalaiset napsivat mitaleita vain miesten sarjoissa, aikuisissa vauhdikkainta menoa nähtiin Suomen naisilta. Marika Hara oli hienosti toinen häviten voittajalle vain kaksi sekuntia, ja Henna Saarinen ajoi kolmanneksi.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuivat naisten sarjassa myös seitsemänneksi ja kahdeksanneksi ajaneet Antonia Haga ja Ruska Saarela. Miesten sarjassa ei vielä mitalisijoille päästy, mutta samaisille seitsemännen ja kahdeksannen sijoille ajoivat Kare Kaskinen ja Andre Haga.

Valmentaja Jukka Niemi oli erityisen tyytyväinen paitsi mitaleihin, myös kansainvälisesti hieman kokemattomampien kuskien hyviin suorituksiin.

– Andre kisasi viime vuonna ensimmäistä kertaa yleisissä sarjoissa MM-kisoissa, ja Karelle tämä on ensimmäinen vuosi. Erittäin positiivista nähdä tällaisia sijoituksia, Niemi hehkutti.

Hopeamitalisti Marika Hara oli pitkään kiinni kullassa, mutta lopussa tapahtunut kaatuminen hidasti menoa hieman.

– Johdin kisaa parillakymmenellä sekunnilla, mutta yhdessä kaarteessa loppupäässä vauhti oli liian kova ja ajolinja huolimaton, mikä johti kaatumiseen. Loppuradalla ei sitten uskaltanut enää kaartaa vauhdilla, Hara kertoi.

Vaikka Hara näyttikin MM-vauhtinsa olevan hyvä ja mitalisijoille riittävä, ei hän vielä maalaillut sijoituksiaan seuraavissa MM-starteissa loppuviikolla.

– Nyt ei ole alla isoja kansainvälisiä kisoja, joten vauhti eri matkoilla on vielä hakusessa. Kisan aikana sitä kyllä sitten huomaa, milloin kulkee hyvin!

Saarinen oli tyytyväinen virheettömään, varmaan suoritukseensa.

– Yksi tai kaksi kertaa meinasin ajaa polusta ohi, mutta muuten meni mainiosti. Sprintti on mun juttu! Mäkeä kun alkaa tulla pidemmillä matkoilla enemmän, saatan jäädä jalkoihin, mutta saa nähdä, Saarinen totesi.

Seuraavaksi MM-kisoissa on luvassa keskimatka keskiviikkona 27.7.

Tulokset

Miehet: 1) Anton Foliforov RUS 22.08, 2) Luca Dallavalle ITA 22.40, 3) Cedric Beill FRA 22.45, 4) Rasmus Soegaard DEN 22.49, 5) Angel Garcia Garcia ESP 23.06, 6) Ruslan Gritsan RUS 23.11, 7) Kare Kaskinen FIN 23.15, 8) Andre Haga FIN 23.18, …, 13) Jussi Laurila FIN 23.41, 18) Pekka Niemi FIN 24.09, Anders Blomster kesk., Aleksi Rantala hyl.

Naiset: 1) Emily Benham  GBR 17.17, 2) Marika Hara FIN 17.19, 3) Henna Saarinen FIN 17.59, 4) Olga Shipilova Vinogradova RUS 18.09, 5) Svetlana Poverina RUS 18.12, 6) Martina Tichovska CZE 18.20, 7) Antonia Haga FIN 18.25, 8) Ruska Saarela FIN 18.42, …, 15) Eeva-Liisa Hakala FIN 19.14

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail