Helteisen Huippuliigan voittoon Porvoossa Haataja ja Tranchand

Huippuliigan viimeinen osakilpailu, joka oli myös MM-näyttökilpailu tulevaa joukkuevalintaa varten, suunnistettiin lauantaina 2.7. helteisessä ja aurinkoisessa Porvoon vanhassa kaupungissa. Raatihuoneelta laskettiin matkaan sekä nuoria lupauksia että kovia kärkinimiä, joilla oli edessä tiukka pistemetsästys teknisesti haastavalla sprinttiradalla.

Naisten kilpailun voittoon kiri SK Pohjantähden Anna Haataja. Voitto varmistui vasta kisan jo ollessa ohi – Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen teki nopeimman suorituksen ja ehti jo hetken tuulettaa voittoaan, kunnes selvisi hänen ylittäneen kielletyn aidan, mikä johti hylkäykseen. Hopea meni – vain kahden sekunnin erolla – IFK Göteborgin väreissä juosseelle Kirsi Nurmelle, pronssille suunnisti SK Haldenin Anni-Maija Fincke.

– Ajattelin tähtääväni kymppisakkiin, mutta kyllä tämä voitto vähän yllätti! Ei ole tullut sprinttejä hirveästi nyt juostua, mutta sain suunnistuksen sujumaan, Haataja iloitsi maalissa. Useista MM-joukkueuteluista huolimatta Haataja nimesi omaksi päätavoitteekseen tälle kaudelle pian alkavat nuorten MM-kisat ja mahdollisesti opiskelijoiden MM-kisat.

Miesten kisan voitti täpärästi Paimion Rastin Frederic Tranchand.

– Rata oli todella tekninen ja piti olla varovainen, jottei tee liikaa virheitä. Pidin kuitenkin tästä kisasta paljon, alue on todella hieno, Tranchand hehkutti.

Hopealle kahdeksan sekuntin erolla voittajaan nousi kovia sprinttisuorituksia tehnyt Rajamäen Rykmentin Vili Nurmi, jättäen taakseen pronssimitalistin, IFK Lindingön supersprintteri Mårten Boströmin.

– Suoritus oli ilmeisesti aika hyvä, reitinvalinnoissa tein pikkuvirheen ja ajauduin umpikujaan – siinä varmaan meni se kahdeksan sekuntia sitten, kertoili hopeasuorituksen tehnyt Vili Nurmi.

Naisten kokonaiskilpailun voittaja, Angelniemen Ankkurin Emily Kemp jätti taakseen kovia kilpakumppaneita pistetilastoissa. Kemp ei juuri kantanut huolta keltaisen paidan kantamisesta, vaan enemmänkin sprintin juoksemisesta.  Maalissa kanadalaisvahvistus jo nauroi pienelle paniikilleen sprinttikisasta. Toiseksi korkeimmat pisteet itselleen keräsi tuore EM-mitalisti, SK Pohjantähden Marika Teini, kolmanneksi pisteillään nousi Pyrinnön Saila Kinni. Miesten kokonaiskilpailun kolmen kärki finaalin jälkeen on Paimion Rastin Fredric Portin, Frederic Tranchand ja Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen.

Tulokset
Naiset: 1) Anna Haataja SK Pohjantähti 14:45, 2) Kirsi Nurmi IFK Göteborg 14:47, 3) Anni-Maija Fincke Halden SK 14:57, 4) Maija Sianoja MS Parma 15:07, 4) Sofia Haajanen SK Pohjantähti 15:07, 6) Anna Närhi IFK Göteborg 15:11, 7) Emily Kemp Angelniemen Ankkuri 15:13, 8) Venla Harju Tampereen Pyrintö 15:19, 9) Marika Teini SK Pohjantähti 15:23, 10) Sari Anttonen Keuruun Kisailijat 15:24

Miehet: 1) Frederic Tranchand Paimion Rasti 14:14, 2) Vili Niemi Rajamäen Rykmentti 14:22, 3) Mårten Boström IFK Lidingo SOK 14:23, 4) Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö 14:30, 5) Otto Simosas OK Trian 14:32, 6) Artem Popov Espoon Suunta 14:35, 7) Miika Kirmula Angelniemen Ankkuri 14:38, 8) Sander Vaher Rajamäen Rykmentti 14:47, 9) Jussi Suna Turun Metsänkävijät 14:48, 10) Miika Suominen Rajamäen Rykmentti 14:50