Taivainen ja Teini SM-keskimatkan nopeimmat

Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen ja SK Pohjantähden Marika Teini onnistuivat suunnistajien unelmamaastossa Mikkelin Anttolassa ja ottivat voiton niin SM-keskimatkalta kuin Huippuliigan toisesta osakilpailuista.

marikateiniTeini naisten nopein

Myös EM-kilpailussa hyviä näyttöjä kisakunnostaan antanut Marika Teini piti naisten kovinta vauhtia myös kotimaisissa maastoissa Mikkelin Anttolassa. Samalla Teini otti ensimmäisen keskimatkan SM-kultansa.

– Vihdoinkin sain keskimatkan SM-kultaa. Tämän on aina pitänyt olla se minun kovin matkani, sillä keskimatkalla vaaditaan sujuvuutta, joka on vahvuuteni. Aikaisemmin fysiikka ei ole riittänyt maastossa, mutta nyt juoksuvoimaa on tarpeeksi. Fyysisesti oli todella rankka kilpailu, mutta suunnistus oli hyvin hallussa, Teini juhli kultamitaliaan.

Hopealle juoksi 46 sekunnin erolla Teiniin Tampereen Pyrinnön Saila Kinni. Viime vuoden ykkönen oli tyytyväinen hopeaan, vaikka lopussa tehty iso virhe harmittikin.

– Alku sujui hyvin, mutta aivan lopussa tuli melkein 40 sekunnin virhe. Rata ja maasto olivat hienoja, joten oli hienoa päästä suunnistamaan tänne, Kinni nautiskeli suunnistushaasteesta ja Anttolan jylhistäkin maastoista.

Pronssille ja ensimmäiseen SM-mitaliinsa ylsi kovaa nousua Suomen huipputasolle tehnyt Miia Niittynen. Niittysen ero voittajaan oli kuitenkin yli kaksi minuuttia.

– Otin alun rauhassa ja varman päälle. Puolessa välissä näin Marikaa ja Outia (Hytönen) ja sein heistä vauhtiapuja. Hienoa saada ensimmäinen mitali, viime vuonna kolme sekuntia mitalista jäänyt Kooveen nainen juhli maalissa.

Taivainen miesten mestaruuteen

ollimarkustaivainenMiesten keskimatkan Suomen mestaruuden otti selvin sanoin Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen. Taivainen jätti taakseen 41 sekuntia hallitsevaa SM-keskimatkan mestaria, Paimion Rastin Fredric Portinia.

– Olen tunneurheilija ja maastofriikki ja tällainen hieno maasto saa haluamaan räjäyttämään huppusuorituksella. Teknisesti suoritus tuntui väkinäiseltä, mutta aika sujuvasti se meni kuitenkin. Kyllä tässä on todella tyytyväinen mies. On hienoa voittaa tällaisessa seurassa, Taivainen hehkutti ja kertoi katsovansa monia kilpailutovereita vielä ylöspäin.

Myös hopeamies Portin oli tyytyväinen, vaikka lopussa tehty virhe jäikin harmittamaan.

– Lopussa oli vaikea rinnerasti ja ajauduin vasemmalle. Meinasin turhutua siinä 200 metriä ennen maalia, kun aikaa kului. Voittamaan tänne tultiin, mutta Olli-Markus tuli lopun niin kovaa että ilman virhettäkin olisi tehnyt tiukkaa, Portin pohdiskeli.

SM-pronssia otti Hiidenkiertäjien Oskari Liukkonen 1.31 Taivaiselle jääneenä.

– Tänään oli sujuvaa menoa, enkä pummaillut, mitä nyt kakkosrastille taisi tulla väärä reitinvalinta. Hienolta tämä tuntuu – on tätä muutama vuosi jo yritetty, Liukkonen iloitsi SM-pronssista.

SM-keskimatkan kanssa käytiin samaan aikaan Huippuliigan toinen osakilpailu, jonka tulokset olivat muuten samat kuin SM-kilpailuissa, mutta miesten kolmanneksi tuli ukrainalainen, Kooveeta edustava Oleksandr Kratov.

Tulokset, SM-keskimatka 5.6., Mikkeli / Anttola

Naiset:

1) Marika Teini SK Pohjantähti 31.54, 2) Saila Kinni Tampereen Pyrintö 32.40, 3) Miia Niittynen Koovee 33.57, 4) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 34.36, 5) Emily Kemp Angelniemen Ankkuri 34.33, 6) Venla Harju Tampereen Pyrintö 35.01

Miehet

1) Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi 32.12, 2) Fredric Portin Paimion Rasti 32.53, 3) Oskari Liukkonen Hiidenkiertäjät 33.38, 4) Hannu Airila Kalevan Rasti 33.43, 5) Mikko Siren Angelniemen Ankkuri 33.58, 6) Elias Kuukka Tampereen Pyrintö 34.21

Täydelliset tulokset kisasivuilta