Halden SK voitti Venlojen viestin

Halden SK oli vahvin Venlojen viestissä Lappeenrannassa.
Halden SK oli vahvin Venlojen viestissä Lappeenrannassa.

Norjalainen Halden SK vei Lappeenrannassa kisatun Venlojen viestin, johon lähti lähes 1400 joukkuetta. Haldenin joukkueessa suunnisti neljän eri maan maajoukkuenaisia: sveitsiläinen Sabine Hauswirth, britti Hollie Orr, Suomen Anni-Maija Fincke ja Norjan Mari Fasting.

Fincke iloitsi toisesta Venla-voitostaan. Edellinen tuli Tampereen Pyrinnön ankkurina 2010 Hyvinkäällä.

– Tuntuu hienolta voittaa pitkästä aikaa. Olen vielä mieleltäni niin paljon pyrintöläinen, että se tuntuu myös hyvältä, että Pyrintö tuli toiseksi, kaksi kautta Haldenia edustanut, hienosti loukkaantumisten jälkeen huipulle palannut Fincke tunnusti.

Paras suomalaisjoukkue oli Tampereen Pyrintö. Pyrinnön Saila Kinni nosti joukkueensa toiseksi aivan viestin lopussa ohi SK Pohjantähden.

– Kilpailukeskuksen läpijuostessa kuulin olevani neljäntenä. Kohta näin Pohjantähden paidan edessä ja päätin tsempata. Tiesin, että kyllä tästä vielä kisa tulee. Fyysisesti olin tänään vahvempi kuin Teini, Kinni kertasi loppuratkaisua.

Pyrinnön väreissä suunnistivat seuran kasvattamat Lotta Karhola, Sonja Kyrölä, Venla Harju ja Saila Kinni. Kinni lähti ankkuriosuudelle kuudentena, ja kuroi tasaisesti eroa kärkeen kiinni. Maalissa ero voittajiin oli 53 sekuntia.

Erityinen iloin aihe koko tamperelaisjoukkueelle oli hyvän sijoituksen lisäksi se, että sai juosta Venloissa ystävien kanssa.

– Oma suoritus sujui hyvin ja tosi tyytyväinen että sijoitus oli näin hyvä. Hieno voittaa näiden ystävien kanssa. Näiden tyttöjen kanssa tietää, että oma suoritus riittää ja juhlimme sitten sitä sijaa, mikä tulee, Kinni iloitsi maalissa.

Tulokset