Koovee 50 vuoden jälkeen Jukolan voittaja

koovee

Tamperelainen Koovee voitti varhain sunnuntaiaamuna päättyneen Jukolan viestin.

Kooveen viesti alkoi tahmeasti. Topi Anjalan avausosuuden jälkeen tamperelaiset olivat vasta sijalle 28 ja ero kärkeen oli 2 minuuttia. Toisella ja kolmannella osuudella veljekset Lauri ja Timo Sild nostivat Kooveen mukaan kärkitaisteluun. Kärkijoukkueet tekivät yön aikana isoja virheitä, sillä peitteinen maasto, märkä ja sateinen keli teki yöstä urakasta raskaan ja raatavan. Sildin veljekset selvisivät yönhaasteita mallikkaasti.

– Tänään en tuntenut olevani hyvä yösuunnistaja, monissa paikoissa oli vaikeuksia pitää oikea suunta. Ennen radan puoliväli en ollut niin varma itsestäni ja tein ison virheen. Mutta juoksu kulki hyvin, kertasi Lauri Sild menoaan.

Kooveen joukkueesta supersuorituksen teki Jani Myllymäki neljännellä osuudella. Hän myönsi osuutensa jälkeen, että hänellä oli varmaan kovimmat paineet koko joukkueesta, sen verran kovassa porukassa hän oli. Lappeenrantalainen hallitsi hermonsa ja repi varmalla suorituksella ja sujuvalla suunnistuksella joukkueelleen minuutin kaulan. Tämän jälkeen Koovee ei enää kärkipaikasta luopunut.

Jani Lakanen jatkoi etunimikaimansa viitoittamaa varmaan työskentely ja ero seuraavaan joukkueeseen säilyi minuutissa. Lakanen lähetti matkaan Oleksandr Kratovin. Kratov eteni täysin lentämällä koko osuutensa.

– Yllätyin, että ero kasvoi niin suureksi, Kratov pohdiskeli maalissa. Kratov lähetti Kooveen ankkurin Daniel Hubmanin matkaan lähes viiden minuutin johdossa.

Hubmann aloitti rauhallisesti ja pidempiin hajontoihin yhdistettynä takana tulevien ero johtajajoukkueeseen supistui kahteen minuuttiin. Varvauksessa Hubmann kuuli, että takaa tullaan kovaan ja lisäsi vauhtia. Moninkertaisen maailmanmestarin varmuudella Hubmann hoiti homman kotiin.

Edellinen tamperelaisten voitto on vuodelta 1977, kun Tampereen Yritys suunnisti mestariksi. Tampereen Pyrinnön voitot ovat vuosilta 1961-63 ja TPU:n vuodelta 1964.

Tulokset

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail