Pyöräsuunnistuksen Maxxis-cup käyntiin 21.5.

Pyöräsuunnistajien kilpailukausi käynnistyy Jalasjärven Kiuaskalliolla 21.5. Lisää säpinää kauden avaukseen tuo nuorten sarjoissa poljettava Maxxis-cup, joka viime vuotiseen tapaan innostaa uusia nuoria kykyjä lajin pariin. Ensimmäisen Maxxis-cupin kilpailuihin osallistui vuosi sitten yhteensä 149 nuorta kahdeksassa eri sarjassa.
Uudet kilpailusarjat käytössä

Tämän vuoden cupissa on mukana 12 kilpailua, joista kokonaispisteisiin huomioidaan kultakin kilpailijalta maksimissaan 10 kilpailun pisteet. Kausi huipentuu SM-kilpailuihin, jotka tarjoavat mahdollisuuden kaksinkertaiseen pistepottiin.

Pyöräsuunnistuksessa on tänä vuonna käytössä uusi, kansainvälisen käytännön kanssa yhdenmukainen nuorten sarjajako, jonka mukaisesti myös Maxxis-cupissa kisataan sarjoissa H/D 20, 17 ja 15. Sarjojen tiivistämisen myötä kilpailu kiristyy ja valintaprosessi nuorten kansainvälisiin arvokilpailuihin helpottuu.

MAXXIS-CUP 2016, osakilpailut:
21.5 Jalasjärven Jalas (sprintti)
28.5 Hiiltomiehet (sprintti ja keskimatka)
11.6 Liperin Taimi (keskimatka/ SM)
2.7 KooVee (sprintti ja keskimatka)
27.8 Rasti-Jussit (sprintti ja keskimatka)
28.8 Kankaanpään Suunnistajat (sprintti ja keskimatka)
10.9 Lahden Taimi & SOC Asikkala (sprintti / SM)
11.9 Lahden Taimi & SOC Asikkala (pitkä / SM)

Lue lisää Maxxis-cupista