Suomi suurella joukkueella maailmancupin avaukseen

Suomi lähtee isolla joukkueella suunnistuksen maailmancupin avaukseen Puolaan, jossa kilpaillaan kolme maailmancupin kisaa ensi viikonloppuna: keskimatka, sprintti ja sprinttiviesti. Suomen joukkueessa Wroclawin ympäristössä kilpailee 25 urheilijaa.

– Näyttökisoissa oli maastossa ja sprintissä sen verran paljon eri nimiä keulassa, joten erityisesti miesten joukkueessa ei ole montaa, jotka tuplaavat maasto- ja sprinttikisat. Emme lähteneet juoksuttamaan ketään heikommalla matkalla, jos tilalle oli tarjolla kohtuullisen hyviä suorituksia, päävalmentaja Taini kertoo.

Maajoukkue matkaa Puolan maailmancupin jälkeen EM-kisojen valmistavalle leirille Tsekkiin.

– Sekin selittää osin joukkueen kokoa eli kyseessä on yhdistetty kisa- ja leirimatka. Pyrimme valinnoissa katsomaan urheilijan potentiaalia menestyä kisoissa, Taini lisää.

Näyttökisoissa mainiosti menestynyt Hannu Airila jättää Puolan maailmancupin ja Tsekin EM-kisat väliin ja raivaa kalenteristaan tilaa harjoittelulle.

– Tämä on uudenlaista ajattelua meillä, että uskalletaan jättää kansainvälisiä kisoja väliin ja keskittyä MM-kisoihin. Jos haluaa uutta muutosta ja kehitystä saada, voi olla hyvä hypätä normaalista kisaoravanpyörästä pois, Taini pohtii.

Maailmancupin joukkueessa on myös muutama mielenkiintoinen urheilija, joka tekee paluuta kansainvälisiin edustustehtäviin – etunenässä loukkaantumiskierteestään toipunut Anni-Maija Fincke, joka edellisen kerran kilpaili maailmancupissa kaksi vuotta sitten.

Joukkueessa on kaksi aikuisten arvokisojen ensikertalaista: muutaman vuoden takainen nuorten maailmanmestari Kirsi Nurmi ja Mikko Patana, joka tekee arvokisadebyyttinsä 32-vuotiaana. Patana on erikoistunut sprinttiin, ja kilpailee Puolassa nimenomaan sprinttimatkoilla. Nuorten sarjoihinkin ikänsä puolesta mahtuva Topi Raitanen kisaa Puolassa alustavan suunnitelman mukaan vain sprinttiviestissä.

Suomen joukkue suunnistuksen maailmancupin avauskierrokselle Puolaan 30.4.-2.5.

Miehet: Aaro Asikainen KR (keski), Mårten Boström IFK Lidingö (keski, sprintti), Jarkko Huovila SK Halden (keski), Miika Kirmula AngA (keski, sprintti), Olli-Pekka Koistinen HiKi (sprintti), Severi Kymäläinen TP (sprintti), Jesse Laukkarinen PR (sprintti) Aleksi Niemi TP (sprintti), Mikko Patana HiKi (sprintti), Fredric Portin PR (keski, sprintti), Topi Raitanen HS (sprinttiviesti), Toni Saari VaajTe (keski), Mikko Sirén AngA (keski), Miika Suominen RR (keski)

Naiset: Sari Anttonen KeuKi (keski), Anni-Maija Fincke SK Halden (keski, sprintti), Sofia Haajanen SK Pohjant (keski, sprintti), Venla Harju TP (keski, sprintti), Mira Kaskinen RasKa (sprintti), Saila Kinni TP (keski), Miia Niittynen Koovee (keski), Kirsi Nurmi IFK Göteborg (sprintti), Anna Närhi IFK Göteborg (sprintti), Merja Rantanen JRV (keski, sprintti), Marika Teini SK Pohjant (keski, sprintti).

Puolan maailmancupin ohjelma
30.4. keskimatka
1.5. sprintti (karsinta ja finaali)
2.5. sprinttiviesti

Järjestäjien kisasivut: http://worldcup2016.pl/