Jarkko Urpalaisesta hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentajana

Jarkko Urpalainen on tuttu mies hiihtosuunnistajille.
Jarkko Urpalainen on tuttu mies hiihtosuunnistajille.

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on valittu Jarkko Urpalainen, joka aloittaa norjalaisen Eivind Tonnan jälkeen työn maajoukkueen peräsimessä. Urpalaisen sopimus on kaksivuotinen ja hän aloittaa puolipäiväisessä tehtävässään toukokuun alussa.

– Pienessä lajissa resurssit ovat rajalliset, mutta yritämme keskittyä olennaiseen. Kokonaisuus pitää olla kunnossa, jos halutaan menestystä. Urheilija tekee sen tuloksen, me muut olemme auttajina mukana, Urpalainen pohtii uuden roolin edessä.

Maajoukkuekuviot ovat Urpalaiselle tuttuja urheilijan roolissa. Mies edusti Suomea vuosikymmenen ajan 2000-luvun alussa. Viiden MM-kisan parhaana saavutuksena oli viides sija vuoden 2004 MM-pitkältä matkalta. Viime kaudella hän oli mukana usealla maajoukkuereissulla keikkavalmentajana.

– Olen ollut maajoukkueen taustalla muutaman vuoden ajan tutustumassa valmennuskuvioihin, ja lajitietämystä löytyy omankin uran kautta. Kymmenessä vuodessa pitäisi jo jotain oppia, tuore päävalmentaja hymyilee.

Hiihtosuunnistuksen maajoukkueryhmät valitaan toukokuun aikana. Nuorten valmentajana jatkaa Tapani Partanen.

– Aiemmasta poiketen teemme todennäköisesti enemmän yhteistyötä nuorten ja aikuisten maajoukkueiden kanssa hakemalla synergiaa leirityksissä ja harjoituksissa. Uskon, että päävalmentajan toimenkuva muuttuu enemmän leirivalmentajan suuntaan, ja jokaisella urheilijalla pitäisi olla henkilökohtainen valmentaja, Urpalainen korostaa.

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päätavoite on ensi kaudella Venäjän MM-kisoissa. Arvokisakausi avataan kuitenkin kotimaassa, kun EM-kisat järjestetään Imatralla 7.-12. helmikuuta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail