Urheilija-apuraha neljälle suunnistajalle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kesälajien urheilija-apurahaa neljälle suunnistajalle. Apuraha vahvistaa Mårten Boströmin, Merja Rantasen, Miika Kirmulan ja Olli Ojanahon taloudellisia edellytyksiä valmentautua kohti MM-rasteja ammattimaisesti. Boströmin ja Rantasen apuraha on suuruudeltaan 10 000 euroa, kun taas Kirmula ja Ojanaho saavat 5000 euron suuruisen ns. nuoren urheilijan apurahan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuodeksi 2016 kaikkiaan 102 kesälajien urheilijalle verovapaan apurahan, joiden kokonaissumma on 1 050 000 euroa. Suuren (20 000 e) apurahan sai 22 urheilijaa ja pienen (10 000e) puolestaan 42 urheilijaa. Nuorten urheilijoiden apurahan sai yhteensä 38 urheilijaa, joukossa ensimmäistä kertaa myös joukkuelajien nuoria lupauksia.

Apurahat lajeittain