Sonja Mörsky kahdeksas EM-keskimatkalla

Suomalaiset jatkoivat mitalin metsästystä hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa Itävallassa tuloksetta. Keskimatkan yhteislähtökisan parhaat suomalaiset olivat kahdeksanneksi sijoittunut Sonja Mörsky ja yhdeksänneksi sijoittunut Tero Linnainmaa. Heidän lisäkseen kymppisakkiin mahtui suomalaisista vain Mira Kaskinen (10.).

Naisten kisan voitti Venäjän Maria Ketskina 45 sekuntia ennen Ruotsin Tove Alexanderssonia. Mörsky jäi kärkeen noin kolme minuuttia, mutta oli silti varsin tyytyväinen kisaansa.

– Hiihto sujui tänään ihan hyvin ja olen kohtuu tyytyväinen tähän kisaan. Kuudes sija oli näköetäisyydellä, mutta parannettavaa jäi vielä. Jäin heti alussa lähtösumppuun, lisäksi yhdellä rastilla jouduin palaamaan leimaamaan uudelleen ja lisäksi yksi oiko jäi käyttämättä, summasi Mörsky niitä paikkoja, joissa aikaero kärkeen kasvoi.

Mörsky antoi kiitoksia myös ratamestarille.

– Tänään oli kivaa, kun ei ollut sellaista samanlaista mäissä könyämistä kuin sprinttiviestissä. Oli pitkää hiihtopätkää ja sitten perhosilla teknisempää suunnistusta.

Mira Kaskinen jäi Mörskystä noin minuutin. Hän kaipasi menoonsa lisää rohkeutta.

– En pysynyt alussa kärjen mukana ja sitten hajonnoilla oli ruuhkaa. Minulla ei ollut rohkeutta tuupata ohi. Ehkä hiihto on vähän jo parempaan suuntaan menossa, Kaskinen arvioi.

Miesten kisan ykkönen oli jälleen Norjan Lars Moholdt, joka voitti Venäjän Andrei Lamovia 22 sekunnilla. Erik Rost oli kolmas. Suomen vauhdikkain oli Tero Linnainmaa, joka oli yhdeksäs. Linnainmaa kävi tulista taistelua sijoista – jälleen Bulgarian Stanimir Belomazhevin kanssa.

– Yhteislähdössä tulee aina kolareita, pysähtymisiä ja kaatumisia. Se kuuluu pelin henkeen, pitää vain itse pysyä rauhallisena, sanaili mies maalissa kyynärpää mustelmilla.

Linnainmaa oli yhdeksänteen sijaansa varsin tyytyväinen.

– Pieniä virheitä tuli ja pari vauhdikasta mutkalaskua kaaduin, mutta oli hieno hiihtää, kun näkee, ettei suksella häviä, Linnainmaa summasi.

Janne Häkkinen menetti pelin kärkeen jo ennen K-pistettä sauvarikkoon. Hän sai uuden sauvan sveitsiläiseltä suksihuoltajalta.

– Olin ykkösellä muita jo minuutin jäljessä ja siitä eteenpäin sai koko ajan ohitella muita. Tällaisessa kisassa ei ole mitään mahdollisuuksia tuollaisen alun jälkeen, manasi mainion nousun tehnyt Häkkinen.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisojen viimeinen henkilökohtainen matka, pitkä matka hiihdetään perjantaina. Lauantaina on vuorossa viesti.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat, Obertilliach Itävalta

Keskimatka (yhteislähtö)

Naiset: 1) Maria Ketskina RUS 37.51, 2) Tove Alexandersson SWE 38.36, 3) Tatjana Oborina RUS 39.38, 4) Hana Hancikova CZE 39.50, 5) Alena Trapetznikova RUS 39.55, 6) Julia Tarasenko RUS 40.29, 7) Magdalena Olsson SWE 40.33, 8) Sonja Mörsky FIN 40.49, 10) Mira Kaskinen FIN 41.42, 16) Marjut Turunen FIN 42.35, 17) Salla Koskela FIN 42.39, 20) Mirka Suutari FIN 43.28, 30) Sanna Pusa FIN 47.02.

Miehet: 1) Lars Moholdt NOR 45.50, 2) Andrei Lamov RUS 46.12, 3) Erik Rost SWE 46.13, 4) Eduard Hrennikov RUS 46.23, 5) Andrei Grigorijev RUS 46.32, 6) Stanimir Belomazhev BUL 46.49, 9) Tero Linnainmaa FIN 48.15, 11) Janne Häkkinen FIN 48.21, 13) Tuomas Kotro FIN 48.27, 14) Jyri Uusitalo FIN 48.37, 15) Ville-Petteri Saarela FIN 48.43, 20) Tommi Reponen FIN 49.34.