Jukola 2018 logo julkistettiin

Vuonna 2018 järjestettävän Lahti–Hollola –Jukolan järjestelysopimus allekirjoitettiin Hollolassa torstaina. Samalla julkistettiin myös tapahtuman logo.

Sihvonen muistutti puheenvuorossaan, että kyseessä on maailman arvostetuin viestisuunnistustapahtuma ja myös Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma. Kaukametsäläisten päätehtävä on huolehtia, että kilpailu järjestetään vuosittain laadukkaasti.

Lahti–Hollola –Jukolan kilpailunjohtaja Jorma Aherto kertoi, että tapahtuma syntyy 1.800 vapaaehtoisen tekijän voimin. Aherton mukaan koossa on jo tässä vaiheessa runsaat 100 tekijää. Kilpailu järjestetään 16.–17.6.2018. Kilpailukeskus sijaitsee Puolustusvoimien harjoitusalueella Hollolan Hälvälässä vanhan lentokentän maastossa.

Lahti–Hollola –Jukola televisioidaan Yleisradion kanavilla. Suomen Suunnistusliitto ja Yleisradio ovat solmineet puitesopimuksen Jukolan ja Venlojen viestin televisioinnista vuosina 2017–2019.

Julkisuutta ja elinvoimaa

Lahti–Hollola –Jukolan pääyhteistyökumppanin Puolustusvoimien edustaja Jouni Lipponen sanoi, että sekä lajin että tapahtuman arvot sopivat hyvin Puolustusvoimille.

– Kyseessä on pohjimmiltaan sotilaslaji, joka palvelee myös Puolustusvoimien tavoitteita. Jukolan viestin arvoja taas ovat terveet elämäntavat, ympäristön vaaliminen ja perhekeskeisyys.

Tapahtuman yhteistyökumppaneiksi lupautuneet Lahti ja Hollola odottavat tapahtuman tuovan ainutlaatuista näkyvyyttä ja edistävän alueellista elinvoimaa.

– Toivottavasti paikallisia yrityksiä suositaan aina, kun se on mahdollista, sanoi Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen.

Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä pitää hienona, että suurtapahtumien putki jatkuu vuoden 2017 MM-hiihtojen jälkeen. Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsmanin mukaan kyseessä on vuoden 2018 suurin yleisötapahtuma Lahden seudulla.

– Jukolan viesti tuo seudulle näkyvyyttä, jota ei ole saatavissa muualta, hän kiitteli.

Logo julkistettiin

Tilaisuudessa myös julkistettiin Lahti–Hollola –Jukolan logo. Logosta järjestetyn suunnittelukilpailun voittajaksi valikoitui kolmen kärkiehdokkaan joukosta Projectico Oy:n art director Kaisa Kokon ehdotus.

– Suunnittelemani tunnus on alkuperäisen Jukola-logon ja maanpinnan muotoja kuvaavan graafisen elementin yhdistelmä, Kokko kertoo.

Tunnus viittaa luontoon, maanpinnan muotoihin, karttamerkistöön ja ylipäätään Hollolan Hälvälän kilpailualueeseen eli harju-suppamaastoon ja korkeuseroihin. Tunnuksen värimaailma viittaa Kaisa Kokon mukaan Lahden ja Hollolan seutuun.

Jukolan viestin 2018 markkinointivaliokuntaan kuuluva Annamaria Väli-Klemelä kiittelee logoa moderniksi ja selkeäksi.

– Voittajalogo oli pitkälle suunniteltu, sopii Lahden seudun luontoon ja logon ilme vakuutti valintalautakunnan, hän sanoo.

Jukola_2018