Mörsky voittoon opiskelijoiden MM-sprintissä

Hiihtosuunnistuksen ensimmäiset opiskelijoiden MM-kisat alkoivat torstaina suomalaisittain hienosti. Avauspäivän sprintissä Suomen Sonja Mörsky otti kultaa, Mira Kaskinen hopeaa ja mitaliketjun täydensi miesten pronssia ottanut Tuomas Kotro.

Suomen mitalitrio oli tyytyväinen omiin suorituksiinsa nopeassa ja sähäkässä sprinttikisassa, jossa sujuvuus oli päivän sana.

– Se oli sellaista teknistä perushisuttamista. Risteyksien kanssa piti olla tarkkana, sillä risteykset olivat vähän jäisiä ja niissä meinasi helposti liukua ohi. Piti yrittää mennä mahdollisimman sujuvasti. Itse tein yhden noin kymmenen sekunnin ohiajon, joten parannettavaa jäi vielä, puntaroi kisan ykkösnainen Sonja Mörsky.

Kisamaasto oli varsin tasainen, joten fyysistä eroa ei kymmenen rastin kisassa päästy tekemään.

– Kisa oli hauska – tykkään tuon tyyppisestä tiukasta urastosta. Ja venäläiset osaavat luoda ison kisan tunnelmaa, Mörsky kehui.

Mira Kaskinen jäi kultamitalista viitisen sekuntia.

– Suuria virheitä ei tullut, mutta yhden reitinvalinnan toteutin huonosti, kun käännyin väärään suuntaan. Kovin paljon ei karttaa ehtinyt vilkuilla, kun oli niin vauhdikas kisa. Hiihdosta uupui kovin iskutus, kun aina oli kiire seuraavalle valinnalle, Kaskinen kertasi.

Kolmas suomalaisnainen, Sanna Pusa oli kisan viides.

Miesten kisan voitti Bulgarian Stanimir Belomazhev viiden sekunnin erolla ennen Valko-Venäjän Juri Jasukovia. Tuomas Kotro oli kolmas parikymmentä sekuntia kärjelle jääneenä. Kotro arvoi suorituksensa kauden parhaaksi.

– Tällä kaudella paketti ei ole ollut teknisesti kasassa, mutta nyt tuntuu, että se alkoi löytymään. Lentokeli ja erityisen nopea kisa tekivät sen, että ratkaisut tapahtuivat sujuvuudella. Katsoin ykkösrastivälin maltilla ja sain hyvin kontrollin päälle. Sen jälkeen kartanluku toimi hyvällä rytmillä, Kotro analysoi pronssisuoritustaan.

Suomen miehistä kärkikuusikkoon ehtivät myös Misa Tuomaala (5.) ja Jyri Uusitalo (6.). Opiskelijoiden MM-kisat jatkuvat perjantaina takaa-ajolla, jossa avauspäivän sprinttitulokset ovat pohjana.

– Takaa-ajosta tulee mielenkiintoinen, kun sprintissä erot olivat aika pienet, Kotro muistutti.

Opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistus, Tula Venäjä

Sprintti

Miehet: 1) Stanimir Belomazhev BUL 10.55,4, 2) Juri Jasukov BLR 11.00,9, 3) Tuomas Kotro FIN 11.15,9, 4) Jakub Skoda CZE 11.16,8, 5) Misa Tuomaala FIN 11.25,1, 6) Jyri Uusitalo FIN 11.37,9, 12) Tero Linnainmaa FIN 11.46,1, 15) Juha Martikainen FIN 12.16,4, 18) Peter Sundelin FIN 12.43,1.

Naiset: 1) Sonja Mörsky FIN 10.13,1, 2) Mira Kaskinen FIN 10.18,7, 3) Daisy Kudre EST 10.30,2, 4) Evely Kaasiku EST 10.43,7, 5) Sanna Pusa FIN 10.48,6.