Linnainmaa tavoittelee mitalia opiskelijoiden MM-kisoista

Opiskelijoiden hiihtosuunnistuksen MM-kisat alkavat torstaina Venäjän Tulassa. Hiihtosuunnistus on ensimmäistä kertaa opiskelijoiden MM-kisojen ohjelmassa.

Suomesta Venäjälle matkusti alkuviikosta suunniteltua pienempi joukkue, sillä Salla Koskela ja Suvi Oikarinen joutuivat sairastumisen vuoksi jättämään kisat väliin. Niinpä Suomea edustaa kisoissa kolmen naisen ja kuuden miehen joukkue. Yksi Suomen ykköstoiveista on Kyrös-Rastin 23-vuotias Tero Linnainmaa, joka vastikään maailmancupin kiertueella Saksassa oli lupaavasti pitkän matkan yhdeksäs.

Linnainmaa voitti viikonloppuna sprintin SM-kultaa Hämeenlinnan Tuuloksessa, ja osoitti olevansa hyvässä vireessä.

– Maailmancupin osakilpailut sujuivat tuloksellisesti ihan hyvin. Hiihtovauhti ja perustekeminen on parantunut. Olen saanut hiukan lisää vauhtia ja terävyyttä rentouden kautta. Parantunut itseluottamus auttaa myös suorituksessa, pohti Linnainmaa alkukauden vireensä taustoja.

Linnainmaa on asettanut Tulan reissulle itselleen selkeän tavoitteen.

– Kyllä sieltä mitalia lähdetään hakemaan. Norjasta kisoihin on tulossa nuorempaa kaartia, eikä Ruotsistakaan ole mukana EM-kisoihin lähtijöitä. Silti se ei vähennä kisojen arvostusta, sillä aina kun kilpaillaan Suomi-paidassa, on se arvokasta, Linnainmaa korostaa.

Opiskelijoiden MM-kisojen jälkeen hiihtosuunnistajilla on helmi-maaliskuun vaihteessa vuorossa kauden päätavoite, EM-kisat Itävallassa.

Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia opiskelijoiden MM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Vuonna 2016 opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kamppaillaan 34 lajissa. Osallistumisoikeus opiskelijoiden MM-kisoihin on 17-28 -vuotiailla korkeakouluopiskelijoilla. Suomalaisurheilijoiden osallistumisesta opiskelijoiden MM-kisoihin vastaa Olympiakomitea yhdessä asianomaisen lajiliiton kanssa.

tero_ww
Tero Linnainmaa tavoittelee opiskelijoiden MM-kisoista mitalia. Kuva: Petteri Kähäri
Suomen joukkue opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistuksessa Tulassa

Naiset: Mira Kaskinen Ulvilan Ura, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Sanna Pusa Haapamäen Urheilijat

Miehet: Tuomas Kotro SK Vuoksi, Juha Martikainen Kuusamon Erä-Veikot, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Peter Sundelin IF Femman, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Jyri Uusitalo Pellon Ponsi. Varalla: Eero-Matti Vainio MS Parma.

Kisojen ohjelma

To 11.2. sprintti
Pe 12.2. takaa-ajo
Su 14.2. sprinttiviesti
Ma 15.2. keskimatka (yhteislähtö)

Järjestäjien kisasivut