Lumisade viivästytti EM-alkua

Tuomas Kotro mittaa uuden lumikerroksen syvyyttä.
Tuomas Kotro mittaa uuden lumikerroksen syvyyttä.

Hiihtosuunnistuksen arvokisaviikon alku viivästyi runsaan lumisateen takia parilla tunnilla. Nuorimpien eli 17-vuotiaiden EM-sprintin oli määrä alkaa klo 12 Suomen aikaa, mutta kisojen jury päätti viivästyttää 17-sarjojen lähtöjä 1,5 tunnilla. Toistaiseksi aikuisten osalta kisapäivän ohjelma on vielä alkuperäisessä suunnitelmassaan, eli lähtöjen pitäisi alkaa klo 14.50 Suomen aikaa. Jury päätti myöhemmässä kokouksessaan, että sprintti kisataan alkuperäistä tiiviimmässä lähtöryppäässä eli 17-vuotiaat starttaavat EM-sprinttiinsä samaan aikaan kuin 20-vuotiaat MM-sprinttiinsä.

Alppien ympäröimässä Obertilliachissa satoi yöllä n. 40 senttiä lunta ja lisää on tullut sakeasti koko aamupäivän. Kisakoneisto on kovilla uraston saamiseksi hyvään ja kaikille tasapuoliseen kuntoon.