Koskela ja Linnainmaa SM-sprintin voittoihin

Salla Koskela sai maalissa onnittelut mestaruudesta miesten kisan hopeaa ottaneelta Santeri Aikiolta.
Salla Koskela sai maalissa onnittelut mestaruudesta miesten kisan hopeaa ottaneelta Santeri Aikiolta.

Tero Linnainmaa ja Salla Koskela hiihtosuunnistivat lauantaina Hämeenlinnan Tuuloksessa sprintin SM-kultaa. Linnainmaa kukisti 16 sekunnilla hopeaa ottaneen Santeri Aikion ja 34 sekunnilla pronssiyllättäjä Juha Martikaisen. Naisten kisa oli tiukka ja tasainen koko kärkikolmikon kohdalla, sillä Koskelan ero hopeaa ottaneeseen Mervi Pesuun oli vain sekunti, kun pronssinainen Sonja Mörsky jäi mestaruudesta kolme sekuntia.

– Se ratkesi ilmeisesti vasta loppusuoralla. Tein nelosrastilla virheen, mutta sen sain kuitattua kohta perään hyvällä oiolla. Radalla oli paljon pitkiä reitinvalintavälejä, iloitsi Koskela kultamitalistaan.

Lounais-Hämeen Rastia edustava Koskela on nostanut tälle kaudelle tasoaan mainiosti, mikä näkyy onnistumisten kasvattamana itseluottamuksena.

– Hyvän ja huonon päivän ero on kaventunut. Tänään oli aika hyvä päivä, vaikka minulle sopii paremmin lumisemmat olot. Järjestäjät olivat tehneet kovan työn ja saaneet urat olosuhteisiin nähden hyvään kuntoon, kiitteli Salla Koskela SM-järjestäjäseuraa Hauhon Sisua.

Myös miesten mestari, Tero Linnainmaa on löytänyt tällä kaudella uutta ilmettä suoritukseensa. Linnainmaa malttoi mielensä Tuuloksen maastoissa, eikä lähtenyt hötkyilemään tarjolla olleiden oikojen kanssa.

– Homma sujui, vaikka oikoja oli tarjolla paljon. Paikoin tehtiin pitkiä oikoja ja sai olla sormet ristissä, kuinka lähelle oikeaa risteystä osuu. Hyödynsin oikoja silloin, kun se oli kannattavaa. Onnistuin pitkällä reitinvalintavälillä tekemään hyvän valinnan, mikä oli kisan kannalta todennäköisesti aika ratkaiseva, Linnainmaa pohti kisan nopeimpana.

Sekä Koskela että Linnainmaa matkustavat ensi viikolla opiskelijoiden MM-kisoihin Venäjälle.

– Sieltäkin pitäisi mitali saada, Kyrös-Rastin Linnainmaa asetti seuraavan tavoite-etapin.

Linnainmaan takana himmeämmät mitalit matkasivat Kuusamoon Erä-Veikkojen kaksikolle. SM-mitali oli aikuisten sarjassa ensimmäinen sekä hopeamies Aikiolle että pronssimies Martikaiselle.

Aikio on vaikean viime kauden jälkeen löytänyt nousujohteisen menon ja KEV:n kaksikko nousi lauantaisilla esityksillään myös yhdeksi sunnuntain sprinttiviestin suosikeista.

Kisajärjestäjien tulossivut

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail