SM-sprinttiviestin mestaruudet Jyväskylään ja Kouvolaan

Tommi Reponen (vas.) ja Janne Häkkinen tuulettivat SM-sprinttiviestin kultaa Tuuloksessa.
Tommi Reponen (vas.) ja Janne Häkkinen tuulettivat SM-sprinttiviestin kultaa Tuuloksessa.

Hiihtosuunnistuksen SM-viikonloppu Hämeenlinnan Tuuloksessa päättyi sunnuntain sprinttiviestissä Suunta Jyväskylän miesten ja Kouvolan Suunnistajien naisten voitontuuletuksiin.

Suunta Jyväskylän kultakaksikko Tommi Reponen ja Janne Häkkinen pääsi monen yrittämisen jälkeen SM-sprinttiviestin kultakorokkeelle. Alun vaikeuksien jälkeen kaksikko nousi ennakko-odotusten mukaisesti kärkeen kolmososuudella ja maalissa eroa toiseksi tulleeseen IF Femmanin kaksikkoon Peter Sundelin ja Staffan Tunis kertyi 1.20. Kisan pronssia otti Kuusamon Erä-Veikot joukkueella Juha Martikainen ja Santeri Aikio, 48 sekuntia hopeasijasta jääneenä.

Reponen ja Häkkinen olivat tyytyväisiä mitalin väriin, parin himmeämmän mitalivuoden jatkoksi.

– Tavoitteena oli tänään ainoastaan voitto. Aina, kun olen SM-sprinttiviestiä hiihtänyt, on tuloksena ollut mitali, puntaroi Häkkinen maalissa.

Häkkisen osuudet sujuivat lähes ongelmitta: 1-osuudella mies kiersi pienen mutkan väärältä puolelta ja toisella osuudella hän joutui palaamaan viimeiselle rastille leimaamaan. Reposen ongelmat osuivat jo lähtöön, jossa mies kompuroi ja jäi lähtöryhmän jälkipäähän.

– Eka lenkki meni ohitellessa. Kapeilla urilla joutui kyttäämään ohituspaikkoja ja välillä meinasin jo turhautua, kun samoja kilpailijoita joutui ohittelemaan monta kertaa. Toinen osuus oli hyvää, omaa työtä ja kolmannella tuli pieniä virheitä, kun uria oli vaikea erottaa kilpailijoiden tekemistä oioista, kertasi Reponen ensimmäistä mestaruuttaan tyytyväisenä.

Naisten kisa oli tiukka ja tasainen loppuun asti. Kouvolan Suunnistajat nousi kärkeen viidennellä osuudella, eikä enää päästänyt pahimpia uhkaajia Haapamäen Urheilijoita (Sonja Mörsky ja Sanna Pusa) ja Kooveeta (Marika Hara ja Johanna Niittymäki) tuntumaan. Maalissa ero oli Kouvolan Suunnistajien eduksi 25 sekuntia hopeaan ja 37 sekuntia pronssiin.

– Missään vaiheessa ei voinut antaa yhtään löysää tai päästää tyytyväisyyden tunnetta pintaan. Oli hieno lähteä viimeiselle osuudelle, kun tiesi, että muut ovat tuntumassa, kertasi Sari Vääränen voittoisaa kisaansa.

Vääräsen kultapari Mirka Suutari on tällä kaudella noussut naisten maajoukkueeseen ja antoi jo Saksan maailmancupissa merkkejä erityisesti viestivauhdista.

– Tykkään kilpailla toinen toista vastaan. Tässäkin kisassa pystyi heti alussa käyttämään fyysisyyttä hyväkseen, Suutari pohti tyytyväisenä mestarina.

Sari Vääränen (vas) ja Mirka Suutari olivat naisten mestarit.
Sari Vääränen (vas) ja Mirka Suutari olivat naisten mestarit.

Kisajärjestäjien tulossivu