Suunnistusliitto ja Kisakallio yhteistyöhön

Kättä päälle uuden yhteistyön merkiksi: Juha Taini (vas.), Satu Tahvonen, Asko Härkönen, Petteri Kähäri, Harri Hollo ja Antti Örn.
Kättä päälle uuden yhteistyön merkiksi: Juha Taini (vas.), Satu Tahvonen, Asko Härkönen, Petteri Kähäri, Harri Hollo ja Antti Örn.

Suunnistusliitto ja Kisakallion urheiluopisto ovat aloittaneet nelivuotisen yhteistyön. Kisakallio toimii jatkossa suunnistuksen koulutus- ja valmennuskeskuksena. Yhteistyön myötä suunnistus nousee yhdeksi Kisakallion strategialajiksi voimistelun, koripallon, beachvolleyn ja käsipallon kanssa. Sopimus saa näyttävän alun, kun noin 150 suunnistajaa kokoontuu Kisakallioon suunnistuksen superviikonloppuun eli valmennusseminaariin, ohjaajatapaamiseen ja nuorten leiriin.

Kisakalliolla on aito halu kehittää valmennus- ja koulutustoimintaamme yhteistyössä kanssamme. Opiston sijainti mahdollistaa merkittävän toiminnallisen tuen kolmelle urheiluakatemiakeskuksellemme, lisäksi teemme yhteistyötä mm. nuorten olympiavalmentajan palkkauksessa, Suunnistusliiton valmennuspäällikkö Petteri Kähäri kertoo.

Kisakallio on markkinointipäällikkö Harri Hollon mukaan pyrkinyt määrätietoisesti laajentamaan valmennuskeskuksensa kumppanuuslajeja.

– Lajit tukevat toisiaan ja löydämme näistä valmennuksellisia lisäarvoja muillekin lajeille. Haluamme tehdä valmennusta yli lajirajojen, Hollo tarkentaa.

Olosuhteet Lohjan seudulla ovat mainiot suunnistuksen lajiharjoitteluun, ja siinä avainasia on yhteistyö Lohjan Liikuntakeskuksen karttapoolin kanssa. Hollo korostaa, että yhteistyö Suunnistusliiton kanssa on tärkeä myös paikallisesti.

– Yhteistyö mahdollistaa uusia asioita ja tuo mahdollisuuksia myös paikallisille suunnistajille ja seuroille. Suunnistuksella on pitkät perinteet Lohjalla ja Kisakalliossa, Hollo muistuttaa.