Saarela pronssille hiihtosuunnistuksen maailmancupsprintissä

Saksan historian ensimmäinen hiihtosuunnistuksen maailmancupstartti käytiin tänään Oberwiesenthalissa Itä-Saksassa. Suomalaisittain kilpailut sujuivat hienosti, kun Ville-Petteri Saarela taisteli itsensä kilpailussa pronssille.Saarelan edelle kerkesivät vain Ruotsin Erik Rost ja Bulgarian Stanimir Belomazhev.

Saarela oli tyytyväinen sijoitukseensa, mutta pettynyt kärkeen syntyneeseen eroon.

– Sijoituksellisesti kilpailu on ok, mutta Rost meni tänään kovaa. Kilpailu oli fyysinen ja lopussa oli myös haastavia reitinvalintoja, joissa todennäköisesti hävisin aikaa. Fysiikan kanssa on ollut ongelmia, kun pohjoisen kovat pakkaset ovat haitanneet harjoittelua. Täälläkin keli on pakkasen takia nihkeä, mutta ei se edellisen neljän viikon jälkeen hätkäytä, Saarela kertoo tunnelmia.

Muille suomalaisille ongelmia kilpailussa tuotti kilpailussa vaaditut, suomalaisesta tyylistä poikkeavat, suuret kiertävät reitinvalinnat ja pääosin isoista baanoista koostuvat uraverkostot.

– Hiihtosuunnistus on täällä erilaista kuin Suomessa. Se oli kyllä tiedossa, mutta aiheutti silti ongelmia. Reitinvalinnoissa piti tehdä isojakin kiertoja eikä voinut mennä suoraa viivaa pitkin, kuten Suomessa on totuttu, päävalmentaja Eivind Tonna selventää.

Tonna oli tyytyväinen Saarelan suorituksiin, mutta muulta joukkueelta odotetaan loppuviikosta paranevia suorituksia.

– Ville-Petteri teki yhden parhaista sprinttisuorituksistaan. Myös Janne Häkkinen teki paljon hyviä juttuja, mutta pari reitinvalintaa tiputtivat hänet kärjestä. Naisten suoritukset eivät olleet tänään tarpeeksi hyviä. Täytyy vielä käydä asioita joukkueen kanssa läpi, jotta huomenna voimme ottaa askeleen ylöspäin, Tonna pohdiskelee.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu lauantaina keskimatkalla ja sunnuntaina pitkällä matkalla.

Lisätietoa kilpailuista: http://www.ski-orienteering.de/index.php/news.html

Maailmancupin kokonaistilanne: http://ranking.orienteering.org/WorldCup

IMG-20160122-WA0002
(alustavat) Tulokset
Hiihtosuunnistuksen Maailmancup sprintti, 22.1. Oberwiesenthal, Saksa

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 18.36, 2) Maria Ketskina RUS 18.54, 3) Alena Trapeznikova RUS 19.09, …, 8) Mira Kaskinen FIN 20.30, 12) Salla Koskela FIN 20.54, 14) Sonja Mörsky FIN 21.14, 15) Mirka Suutari FIN 21.28, 24) Milka Reponen FIN 23.04

Miehet: 1) Erik Rost SWE 16.45, 2) Stanimir Belomazhev BUL 15.58, 3) Ville-Petteri Saarela FIN 17.06, …, 11) Janne Häkkinen FIN 18.09, 12) Tero Linnainmaa FIN 18.12, 14) Tuomas Kotro FIN 18.15, 17) Tommi Reponen FIN 18.23, 18) Jyri Uusitalo FIN 18.29