Saarela ja Kaskinen keskimatkan top kolmeen

Saksan Oberwiesenthalissa käyty hiihtosuunnistuksen maailmancupin keskimatka sujui raskaista olosuhteista huolimatta suomalaisilta komeasti, kun Ville-Petteri Saarela hiihtosuunnisti itsensä keskimatkan hopealle ja Mira Kaskinen pronssille.

IMG-20160123-WA0008

Saarelaa nopeampi oli fyysisesti kovassa kunnossa oleva ruotsalainen Erik Rost. Eroa voittajaan jäi 43 sekuntia.

– Suunnistus oli sujuvaa ja suoritus oli kokonaisuutena tasapainoinen. Virheitä ei tullut, mutta kaikista reitinvalinnoista en ole ihan varma. Kunto on selvästi menossa ylöspäin, Saarela kertoi ja mainitsi, että eniten menoa haittasi taivaalta satanut jäätävä tihku.

Kaskisen edelle päätyivät myös edellispäivänä kärkisijoja pitäneet Ruotsin Tove Alexandersson ja Venäjän Maria Ketskina. Ero voittajaan oli hiukan yli kaksi minuuttia, mutta hopeaan vain viitisen sekuntia.

– Sää oli tänään hyvin mielenkiintoinen. Sumu haittasi maalialueella niin, että viimeisiä rasteja ja jotain uria ei meinannut nähdä. Myös hiihto oli rankkaa, ja sitä rankkuutta piti vain sietää. Suurempia virheitä ei tullut, suoritukseen tyytyväinen Kaskinen kertoili.

Myös päävalmentaja Eivind Tonna oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin.

– Aamulla satoi lunta, joka muuttui kilpailun alkaessa sumuksi. Keli oli todella raskas ja urheilijat olivat yllättyneitä hyvistä sijoituksistaan, sillä meno ei todellakaan tuntunut hyvältä. Ratkaisevaa tänään oli virheettömyys, päävalmentaja Eivind Tonna analysoi.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu Saksassa sunnuntaina pitkän matkan kilpailulla.

Lisätietoa kilpailuista: http://www.ski-orienteering.de/index.php/news.html

Maailmancupin kokonaistilanne: http://ranking.orienteering.org/WorldCup

(alustavat) Tulokset Hiihtosuunnistuksen Maailmancup keskimatka, 23.1. Oberwiesenthal, Saksa

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 33.23, 2) Maria Ketskina RUS 34.20, 3) Mira Kaskinen FIN 35.25, 7) Salla Koskela FIN 36.15, 15) Sonja Mörsky FIN 39.42, 18) Mirka Suutari FIN 40.05, 19) Milka Reponen FIN 40.17

Miehet: 1) Erik Rost SWE 34.32, 2) Ville-Petteri Saarela FIN 35.15, 3) Lars Moholdt NOR 35.25, 5) Janne Häkkinen FIN 35.51, 8) Tuomas Kotro FIN 36.23, 14) Tero Linnainmaa FIN 37.25, 21) Jyri Uusitalo FIN 38.59, Tommi Reponen FIN dsq,

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail