Jyri Uusitalo pitkän matkan kuudenneksi

Jyri Uusitalo

Maailmancupin toisen kierroksen kolmas osakilpailu, pitkä matka, käytiin sunnuntaina Saksan Oberwiesenthalissa. Parhaiten suomalaisita onnistui Jyri Uusitalo, joka oli 18 kilometrin matkalla kuudes.

Uusitalo hävisi tämän maailmancupkierroksen kaikki kilpailut suvereenisti voittaneelle Ruotsin Erik Rostille yli kolme minuuttia.

– Tänään oli hyvin fyysinen kisa, jopa lähellä maastohiihtoa. Se sopii minulle, sillä fysiikalla pystyn kyllä top kuuden joukkoon. Olen todella tyytyväinen, sillä ensimmäiset osakilpailut kaatuivat reitinvalintavirheisiin. Tämä on ollut minulle tällasta opettelua näissä keskieurooppalaisissa maastoissa, ja hyvää kokemusta olen näistä kilpailuista saanutkin, 21-vuotias Uusitalo analysoi parasta maailmancupsijoitustaan aikuisissa.

Muista suomalaismiehistä Ville-Petteri Saarela oli seitsemäs ja nuori Tero Linnainmaa yhdeksäs. Päävalmentaja Eivind Tonna kiittelikin nuorten miesten kypsiä suorituksia.

– Saimme kaksi nuorta miestä kymmenen kärkeen ja olen heistä hyvin ylpeä. He tekivät tänään miehen työn. Tämän päivän kilpailu oli todella raskas ja huominen lepopäivä tulee kyllä tarpeeseen, Tonna kertoi.

Naisissa suomalaisten suoritukset kaatuivat välinerikkoihin ja ainoastaan Mira Kaskinen sai hyväksytyn tuloksen, ollen 11:sta. Edellispäivien kilpailuista väsynyt Kaskinen hävisi yli 7 minuutia voittajalle Venäjän Maria Ketskinalle. Hopeaa otti Ruotsin Tove Alexandersson ja pronssia niin ikään ruotsalainen Evelina Wickblom.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu välipäivän jälkeen tiistaina sprinttiviestillä ja keskiviikkona maailmancupin toisen kierroksen päättävällä viestillä.

Lisätietoa kilpailuista ja täydelliset tulokset: http://www.ski-orienteering.de/index.php/news.html

Tulokset Hiihtosuunnistuksen Maailmancup pitkä matka, 24.1. Oberwiesenthal, Saksa

Naiset: 1) Maria Ketskina RUS 1.04.08, 2) Tove Alexandersson SWE 1.06.01, 3) Evelina Wickblom SWE 1.08.03, 11) Mira Kaskinen FIN 1.11.21, Salla Koskela FIN dnf, Mirka Suutari FIN dnf, Milka Reponen ja Sonja Mörsky jättivät päivän kilpailun väliin.

Miehet: 1) Erik Rost SWE 1.11.33, 2) Eduard Hrennikov RUS 1.11.54, 3) Lars Moholdt NOR 1.12.44, 6) Jyri Uusitalo FIN 1.14.44, 7) Ville-Petteri Saarela FIN 1.15.06, 9) Tero Linnainmaa FIN 1.15.48, 16) Tuomas Kotro FIN 1.17.20, 33) Tommi Reponen FIN 1.29.39, Janne Häkkinen FIN dnf

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail