Miika Kirmula nimitetty Kaartin jääkärirykmentin liikunta-aliupseeriksi

Suunnistaja Miika Kirmula on kirmulanimitetty vuoden 2016 alusta Kaartin jääkärirykmenttiin kouluttaja-aliupseerin tehtävään. Tehtävä on määräaikainen ja se on kestoltaan kolme vuotta. Tehtävään kuuluu Urheilukoulun varusmiesten koulutuksen lisäksi muun muassa edustustehtäviä erilaisissa Puolustusvoimien suunnistusarvokilpailuissa.

Miika Kirmula saavutti vuonna 2014 nuorten maailmanmestaruuden keskimatkalta ja hänet valittiin vuoden 2014 varusmiesurheilijaksi. Kirmulan palkkaamista puolsi se, että hänen koettiin olevan niin saavutuksiensa kuin puolustusvoimien kansainvälisen urheilutoiminnan lähitulevaisuuden tavoitteiden kannalta sopiva tehtävään.

– Tämä tehtävä on minulle todella hyvä juttu ja mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää. Onhan se mahtavaa, että työ mahdollistaa sen, että pystyn urheilemaan täyspäiväisesti, Kirmula iloitsee nimityksestä.

Tehtävää on aikaisemmin hoitanut suunnistaja Tero Föhr.