Muutoksia lajisääntöihin

Liittohallitus hyväksyi kokouksessaan 7.12.2015 muutamia muutoksia lajisääntöihin.

Suunnistuksen SM-viestiin lisättiin sarja H75, jossa joukkueen jäsenten yhteisiän tulee olla vähintään 225 vuotta ja kunkin joukkueen jäsenen ikä vähintään 70 vuotta. Sarjaa on toivottu suunnistajien taholta.

Suunnistajien taholta tulleen esityksen pohjalta lisättiin pyöräsuunnistuksen henkilökohtaisiin SM-kilpailuihin kaksi vanhinta naisten sarjaa D70 ja D75.

Lajisääntöihin lisättiin kohta, jossa mainitaan rastipisteiden minimietäisyys toisiinsa. Sprintissä minietäisyys on 15 metriä ja muilla matkoilla 30 metriä. Lajisäännössä on määritetty asiaa vielä tarkemmin. Tällä muutoksella haluttiin yhtenäistää lajisääntöjä kansainvälisten sääntöjen kanssa.

Seurojen yhteydenottojen perusteella lisättiin lajisääntö, joka määrittää sen, että ulkomaalaisen henkilön, joka on asunut vakituisesti Suomessa vähintään kilpailun kalenterivuoden alusta alkaen ja joka edustaa liiton jäsenseuraa, katsotaan olevan SM-viestijoukkueessa Suomen kansalainen.
Tällaisten henkilöiden tulee samalla tavalla kuin henkilökohtaisissakin SM-kilpailuissa toimittaa maistraatista saatava virkatodistus liittoon osoittaakseen vakituisen asumisen Suomessa. Asiasta on kerrottu tarkemmin erillisessä ohjeessa.

Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailujen henkilökohtaisten sarjojen (H21 ja D21 sekä niitä nuoremmat sarjat) osalta määritettiin, että kartta annetaan 15 sekuntia ennen lähtöä. Muutos tehtiin lajisääntöjen yhtenäistämiseksi kansainvälisten sääntöjen kanssa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail