Joensuu-Jukola on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa

Enossa kesäkuussa 2017 suunnistettava Jukolan viesti on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kotimaan kauniissa luonnossa liikkuminen sitä kunnioittaen on Jukolan viestin tärkein arvo. Jukolan tunnelmaa kuvaillaan ainutlaatuiseksi ja se on vaikuttava kokemus aina niin ensikertalaiselle kuin kokeneelle kävijälle.

Jukolan viestin suunnistajat – suomalaisen puhtaan luonnon ystävät – ovat vuodesta 1949 asti kokoontuneet kesän kauneimmalla hetkellä. He ovat rehdisti voittoa kilvoitellen vieneet viestiä läpi kesäyön ja kevätvihreiden metsien lintujen laulaessa. Toisesta Jukolasta saakka on voittajajoukkue päässyt lukemaan kirkastuvassa kesäaamussa Jukolan viestin sanoman.

Jukolan viestin perustaja- ja omistajayhteisö Kaukametsäläiset ry tervehtii Jukolan viestin sanomalla ajankohtaista yhteisöä tai muuta merkittävää asiaa.  Sanoma on osoitettu muun muassa Puolustusvoimille (1953), suomalaisille (1967), metsää käyttäville (1976) ja kotimaan kauneudelle (1980).

Joensuuta ennen suunnistetaan Lappee-Jukola Lappeenrannassa 18.-19.6.2016. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna sanomaa kuljetetaan 17.-18.6.2017 Enossa pohjoiskarjalaisessa vaaramaastossa, joka on Jukolan historian itäisin maasto. Jukolan viestiä on viety Hankoniemellä ja Pyhä-Luostolla asti. Joensuu-Jukolan järjestää Kalevan Rasti.

Lue lisää