Timo Ritakallio Suunnistusliiton puheenjohtajaksi

Timo Ritakallio (vas.) valittiin perjantaina Helsingissä Suunnistusliiton puheenjohtajaksi väistyvän Kirre Palmin jälkeen.
Timo Ritakallio (vas.) valittiin perjantaina Helsingissä Suunnistusliiton puheenjohtajaksi väistyvän Kirre Palmin jälkeen.

Helsinkiläinen Timo Ritakallio valittiin perjantaina yksimielisesti Suunnistusliiton uudeksi puheenjohtajaksi. 53-vuotias Ritakallio toimii Ilmarisen toimitusjohtajana ja hän on aktiivisuunnistaja kirkkonummelaisen Lynxin riveissä. Ritakallio on toiminut aiemmin myös Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallituksen jäsenenä.

– Suunnistus on rakkain harrastukseni ja siksi olin valmis suostumaan tähän tehtävään. Olen innostunut valmisteluvaiheessa olevasta uudesta strategiasta, tuore puheenjohtaja Timo Ritakallio korosti.

Tehtävää vuodesta 2008 lähtien puheenjohtajana toiminut Kirre Palmi luopui puheenjohtajuudesta. Palmi kaipaa kokeilumieltä ja joustavuutta suunnistuksen kehittämiseen.

– Suunnistuksella menee tällä hetkellä hyvin ja sillä tiellä on hyvä jatkaa. Silti olemme jo pari vuotta joutuneet etsimään keinoja taloutemme vahvistamiseen. Teemme edelleen monia asioita liian konservatiivisesti. Pitää olla avarakatseisia, joustavia ja valmiita poikkeamaan vanhoista normeista, jotta saadaan edelleen uusia harrastajia ja kokeilijoita mukaan, Palmi korostaa.

Suunnistusliiton liittovaltuusto valmisteli liiton uutta strategiaa vuosiksi 2016-20. Lopullinen strategia hyväksytään liittovaltuuston kevätkokouksessa. Strategialuonnoksen tunnuslauseena on Suomi suunnistaa ja se linjaa suunnistuksen lähivuosien painopisteitä uuteen suuntaan.

– Valmisteilla olevan uuden strategiamme tavoitteena on, että yhä useampi suomalainen suunnistaa ja että suunnistus nähdään hyvinvoinnin keulakuvana. Haluamme toteuttaa matalamman kynnyksen malleja, joilla uusia harrastajia houkutellaan mukaan, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki linjaa.

Tuore puheenjohtaja Timo Ritakallio näkee strategiavalmistelussa myös yhteiskunnallista merkitystä yli urheilurajojen.

– Suunnistukselle on tärkeätä, että huippu-urheilijamme menestyvät, lajimme näkyy ja sitä kautta saamme uusia harrastajia. On myös yhteiskunnallisesti tärkeätä saada yhä useampi suomalainen liikkumaan ja suunnistamaan, Ritakallio korosti.

Käsitellessään vuoden 2016 toiminta- ja taloussuunnitelmaa liittovaltuusto edellytti hallitukselta nopeita toimenpiteitä talouden tasapainottamiseksi.

Liittovaltuusto valitsi uuden puheenjohtajan rinnalle jatkokaudelle hallituksen varapuheenjohtajaksi Esko Junttilan, jäseniksi Arttu Laineen ja Esa Tihilän. Uutena varajäsenenä hallitukseen valittiin Ulrica Holmgren.