Haikonen ja Portin juhlivat Huippuliigassa Suomussalmella

Henna-Riikka Haikonen otti Huippuliigan osakilpailuvoiton Kainuussa. Kuva: Heidi Lehikoinen.
Henna-Riikka Haikonen otti Huippuliigan osakilpailuvoiton Kainuussa. Kuva: Heidi Lehikoinen.

Halden SK:n Fredric Portin ja Anttolan Urheilijoiden Henna-Riikka Haikonen voittivat keskimatkan MM-näyttökisan Huippuliigan toiseksi viimeisessä osakilpailussa Suomussalmella. Kainuun Rastiviikon yhteydessä käytävissä kilpailuissa Haikosen jälkeen toiseksi sijoittui 10 sekuntia hävinneenä Minna Kauppi, Merja Rantanen oli kolmas. Miesten kakkoseksi ylsi hieman yllättäen kokenut Petteri Muukkonen, Timo Sild vei kolmannen sijan.

Sunnuntain ensimmäisessä osakilpailussa 25:nneksi sijoittunut Haikonen piti suoritustaan hyvänä.
– En olisi parempaan pystynyt, sillä ”limiteillä” mentiin. Maasto sopi aika hyvin. Odotin sunnuntaintyyppistä suomaastoa, mutta rinnemaasto oli ehkä jopa parempi minulle. Olen tottunut kotipaikkakunnallani mäkiin.

Toiseksi sijoittunut Lahden Suunnistajat-37 edustava Kauppi arvioi virheisiinsä kuluneen aikaa noin kaksi ja puoli minuuttia.

– Reitti näytti helpolta ja alku olikin sitä. Kyllä siellä oli sitten tiheämpiäkin paikkoja, missä sai tosi tarkkana olla. Ei tullut Huippuliigaan vieläkään hyvää suoritusta, mutta josko sitten ylihuomenna. Hieno maasto oli tänään.

Rastiviikkomaastoa mukavaksi kehunutta Fredric Portinia hymyilytti onnistuneen kilpailun jälkeen, sillä suorituksessa ei juuri jossiteltavaa jäänyt.

– Lopussa muutama rasti ennen maalia juoksin vähän vinoon. Ennen sitä suunnistus oli kyllä hyvä, varmaa menoa. Ehkä tärkeintä on, että ei tarvitse miettiä niin paljon, mahtuuko MM-joukkueeseen. Nyt ei tarvitse stressata sitä ja voi vaan keskittyä kisoihin, Portin sanoi.

Yhtä iloinen oli kakkoseksi sijoittunut Petteri Muukkonen, jolle onnistuminen vaikeuksien jälkeen oli tärkeä.

– Lämmittää, kun vihdoin pääsee kuntoon ja kärkisijoituksille takaisin. Suoritus meni hyvin, oli suoraviivainen ja helppo rata. Voi juosta suoraan, ja se sopii minulle. Kun on ollut niin paljon ongelmia kuntoon pääsemisessä, en ole MM-kisoja hirveästi ajatellut. Lähden ilman paineita torstaillekin, Muukkonen sanoi.

Huippuliigassa suunnistetaan vielä torstaina Suomussalmella pitkät matkat.

Järjestäjien tulossivu