Nuorille miehille pyöräsuunnistuksen EM-viestikultaa

ps_20

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut päättyivät lauantaina ajettuihin viesteihin. Suomalaisten hienot suoritukset saivat jatkoa, kun kolmikko Sakari Puolakanaho, Jesper Lindahl ja Sauli Pietikäinen ottivat kultaa, kun ensimmäisenä maaliin saapunut Ranska hylättiin protestien jälkeen. Protesti johtui siitä, että kilpailun alussa Ranska H20-sarjassa ja Venäjä H17-sarjassa aloittivat pyöräilyn sääntöjen vastaisesti ennen karttojen asettamista. Samalla H17 sarjassa Suomen poikien tilanne parani yhdellä sijalla.

Protestin myötä hylätty Ranska johti läpi kilpailun viestiä ja maalissa ero muihin oli kasvanut yli neljään minuuttia. Suomi pysyi läpi kilpailun mitalituntumassa. Ensimmäisessä ja toisessa vaihdossa Suomi oli kolmantena, mutta ankkuriosuudella hienon kisaviikon tehnyt Pietikäinen taisteli Suomen maaliin toisena. Eroa takana tulleeseen, hopealle nousseeseen Tsekkiin jäi 12 sekuntia. Pronssille nousi Portugali.

Suomi joutui lähtemään nuorten naisten viestiin viime hetkellä pyöriteltyjen joukkuein, kun Essi Hakala kaatui pahasti edellisen päivän pitkän matkan kilpailussa, ja joutui jättämään viestin väliin. Suomi taisteli kuitenkin hienosti, joukkueella Jonna Juva, Jutta Nurminen ja Helena Hakala, mutta ankkuriosuudella tosiena maastoon lähtenyt Hakala joutui taipumaan ja lopputuloksena oli neljäs sija Venäjän, Ruotsin ja Itävallan jälkeen.

17-vuotiaitten poikien viestissä Suomen kolmikko Juha Lilja, Lauri Ketola ja Eerik Nurminen pyöräilivät hienosti, tullen maaliin kolmantena. Edelle ehtivät Ranska ja Venäjä, joista jälkimmäinen kuitenkin hylättiin. Suomen otti siis hopeaa ja pronssille nousi Puola.

Täydelliset tulokset

Uutista muokattu. Ranska hylättiin H20-sarjassa ja Venäjä H17-sarjassa.

Tulokset, Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut, Portugali

Miehet H20

1) Suomi 1.34.25 (Sakari Puolakanaho, Jesper Lindahl ja Sauli Pietikäinen), 2) Tsekki 1.34.37, 3)  Portugal 1.43.27, 4) Ruotsi 1.44.19, 5) Venäjä 1.45.13

Naiset D20

1) Venäjä 1.40.41, 2) Ruotsi 1.47.16, 3) Itävalta 1.49.45, 4) Suomi 1.52.10 (Jonna Juva, Jutta Nurminen ja Helena Hakala)

Pojat H17

1) Ranska 1.12.49, 2) Suomi 1.15.21 (Juha Lilja, Lauri Ketola ja Eerik Nurminen), 3) Puola 1.19.13, 5) Itävalta 1.24.35

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail