Jukolan viestin voitto Norjaan

Kristiansand OK

Norjalainen Kristiansand OK voitti sunnuntaiaamulla Paimiossa päättyneen Louna-Jukolan. Voitto oli norjalaisseuralle toinen Jukola-historiassa.  Norjalaisseurojen kaksoisvoiton varmisti kolmen suomalaismiehen tähdittämä Halden SK. Paras suomalaisseitsikko oli odotetusti Kalevan Rasti, joka oli kolmas. KR jäi kärjelle lähes neljä minuuttia.

Kristiansandin ankkuri Daniel Hubmann lähti ankkuriosuudelle 42 sekuntia Halden SK:n Magne Dählin jälkeen. Dähli teki radan alkupuoliskolla ison virheen ja tarjosi Hubmannille mahdollisuutta kärkipaikkaan. Sveitsiläinen ei tarjouksesta kieltäytynyt ja meni menojaan kohti Jukola-voittoa.

Kristiansand nousi avausosuuden jälkeen kisan kärkinelikkoon. Välillä näytti, että Halden SK menee menojaan, mutta takaa-ajajat eivät antaneet muutaman minuutin etumatkan häiritä.

– Voitto oli parasta, mitä voin saavuttaa urheilussa. Olen haaveillut voitosta vuoden 1993 Paimio-Jukolasta asti. Nyt oli viimeinen mahdollisuus voittaa, huokaisi Kristiansandin suomalainen Mats Dahlen kisan ratkettua.

Kristiansandin voittajajoukkueessa suunnistivat Vegard Danielsen, Milos Nykodym, Baptiste Rollier, Mats Dahlen, Hans Gunnar Omdal, Martin Hubmann sekä Daniel Hubmann.

Toiseksi sijoittuneessa Halden SK:n seitsikossa oli peräti kolme suomalaista: Jarkko Huovila(2. osuus), Fredric Portin (3.) ja Mats Haldin (5.), jotka kaikki suorituivat omasta osuudestaan mallikkaasti.

Kalevan Rasti lähti jahtaamaan Jukolan historiaa, sillä joukkueella oli mahdollisuus ottaa ensimmäisenä neljäs peräkkäinen Jukola-voitto. Joensuulaiset pystyivät tasaiseen suoritukseen, mutta se ei Paimion metsissä tällä kertaa riittänyt kolmatta sijaa pidemmälle.

– Tämä on pieni pettymys, kun voittoa lähdimme hakemaan. Olihan meillä ainutlaatuinen tilaisuus tehdä Jukola-historiaa. Suoritus oli kohtalainen, mutta superjuoksut jäivät puuttumaan. Yhdellä sellaisella pelin henki olisi ollut erilainen, jos olisimme saaneet kontaktin kärkeen, pohti KR:n kakkososuutta vienyt Hannu Airila.

Kalevan Rastin seitsikossa kilpailivat Kiril Nikolov, Philippe Adamski, Hannu Airila, Jan Petrzela, Jere Pajunen, Jan Prochazka ja Thierry Gueorgiou.

Myös Turun Metsänkävijät oli ankkuriosuudelle lähdettäessä mukana taistelussa kärkipaikoista, mutta joukkueen ankkuri Scott Fraser menetti pelin osuudellaan ja turkulaiset putosivat kuudenneksi. Kymppikärkeen suomalaisjoukkueista ylsivät lisäksi Hiidenkiertäjät (8.) ja Koovee (9.).

Jukolan viestin tulokset

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail