Pyöräsuunnistuksen maailmancup käyntiin Unkarista

Pyöräsuunnistuksen maailmancup alkaa Vapun päivänä Unkarin Várgesztesissa, Budapestin länsipuolella. Ohjelmassa on kolme kisaa: perjantaina pitkä matka, lauantaina keskimatka ja sunnuntaina sekaviesti. Avauskisa käydään yhteislähtönä, joten jokainen pääsee mittaamaan vauhtinsa maailmankärkeen alkukiihdytyksestä lähtien.

Suomen joukkue nimettiin jo hyvissä ajoin talvella. Unkariin matkasi 11 urheilijan joukkue, sillä aiemmin nimetyistä Susanna Laurila jäi viime hetkellä pois loukkaantumisen takia.

Suomen ykkösnimi ennen kauden avausta on Marika Hara, joka kaudesta 2010 lähtien on sijoittunut maailmancupin kokonaiskilpailussa joka vuosi kolmen kärkeen. Vuosi sitten Hara oli toinen kolmen kokonaiskilpailuvoiton jälkeen. Kärkipaikkaa Unkarin haastavissa maastoissa kärkkyvät myös Ingrid Stengård ja Eeva-Liisa Hakala. Miehissä Suomen kärki Jussi Laurila, Pekka Niemi ja Samuli Saarela on tutusti kuulunut myös maailman kärkeen.

19-vuotias Aleksi Rantala ajaa Unkarissa ensimmäiset arvokisastarttinsa miesten sarjassa.

Suomen joukkue Unkarin mc-avauksessa

Naiset: Antonia Haga OK Botnia, Eeva-Liisa Hakala Kortesjärven Järvi-Veikot, Marika Hara Koovee, Marja Penttilä Kokkolan Suunnistajat, Ingrid Stengård OK Trian.

Miehet: Anders Blomster OK Trian, Tuomo Lahtinen Asikkalan Raikas, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Aleksi Rantala Rasti-Jussit, Samuli Saarela Kokkolan Suunnistajat.

Kisasivut