Kansainvälinen menestys tekee hyvää pääkopalle

Sunnuntaina Suomeen kovalta maajoukkueleiriltä palannut suunnistusmaajoukkue kertoili maanantaina alkukauden kuulumisiaan toimittajille. Tämän vuoden Skotlannin, vuoden 2016 Ruotsin MM-kilpailuihin sekä kesäkuun alun maailmancupeihin valmistautunut leiri sujui odotusten mukaisesti ja maajoukkueleirin päätteeksi urheilijat osallistuivat maailman kärkinimiä keränneeseen Swedish Leaguen kahteen osakilpailuun. Erityisen merkittävä viimeinen keskimatkan kilpailu oli Saila Kinnille, joka osoitti alkukauden kovan kuntonsa olemalla hienosti toinen. Edessä oli vain edellisen päivän pitkän matkan kilpailun väliin jättänyt ruotsalainen Helena Jansson.

– Suoritus oli hyvä ja tuntuihan se mukavalta, että sijoituskin oli. Vielä edellisen päivän 100 minuutin suunnistuksen jälkeen tuntui, että mitähän huomisesta tulee. Kyllä menestys tekee hyvää pääkopalle, vaikka ehkä tärkeimmät oivallukset tulivat jo edeltävällä leirillä, Saila Kinni pohdiskeli kisan kakkossijaa ja hyvin sujunutta leiriä.

Myös maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini kiitteli joukkuettaan niin leiristä kuin treenileirin päättäneistä kilpailuista.

– Tavallaan oli riski lähteä kovan leirin päälle kisaamaan, sillä menestys olisi voinut olla mitä vaan. Urheilijat onnistuivat tosi hyvin ja tulos kertoo, että varsinkin naisissa on erittäin hyvä tilanne, jopa parempi kuin monena aikaisempana vuotena. Miehissä sunnuntain meni vähän pannukakuksi, mutta lauantain pitkällä matkalla tuli hyviä sijoituksia. Kansainvälinen kärki menee kuitenkin todella kovaa, Taini pohdiskeli ja nosti esiin Mårten Boströmin viidennen sijan lauantain kilpailussa.

Maajoukkueen seuraavat yhteiset koitokset ovat kesäkuun alun maailmancupeissa. Kesäkuun loppupuolella edessä on Skotlannin MM-leiritystä.

– Olemme leireilleet isolla joukolla, mutta katsastusten jälkeen porukka tiivistyy. Meillä on uusi toimintamalli ja tulevalla MM-areenalla käydään vasta kesäkuussa, Taini kertoi tulevasta.

Skotlannin MM-kilpailut ovat tietenkin urheilijoille kauden päätavoite ja niitä kohti mennään hyvällä vauhdilla. Viime kaudella harppauksia kohti maailman huippua tehnyt Severi Kymäläinen uskoo, että edellisellä kaudella hankittu itseluottamus kantaa tänäkin vuonna.

– Viime kausi näytti, että oma tie on vienyt eteenpäin ja sillä linjalla olen yrittänyt jatkaa. Uskon, että hyvin sujunut harjoittelukausi on mahdollistanut taas askeleen eteenpäin ottamisen, Kymäläinen kertoi.

Samoilla linjoilla oli myös toinen pyrintöläinen, Saila Kinni.

– Viime vuonna harjoituskausi meni hyvin ja siitä on jatkettu. Nyt, kun on löydetty hyviä juttuja, niitä kannattaa toistaa. Parhaiten olen pärjännyt silloin, kun treeni tuntuu hyvältä ja suunnistus on kivaa, Saila Kinni summaili tuntemuksiaan kauden alkupuolella.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail