Puolustusvoimien ja Jukolan viestin yhteistyö jatkuu

Kaukametsäläisten ja Puolustusvoimien välinen pitkäaikainen yhteistyö järjestelyistä Jukolan viestissä jatkuu Louna-Jukolan jälkeenkin vuosina 2016-2018. Nyt allekirjoitettu puitesopimus sisältää myös optiovuodet 2019-2020 ja tuolloin voidaan neuvotella sopimuksen jatkamisesta.

Puitesopimuksen allekirjoittivat Kaukametsäläiset ry:n puolesta varapuheenjohtaja Esko Junttila ja sihteeri Matti. J. Koski sekä Puolustusvoimien edustajina henkilöstöpäällikkö kenraaliluutnantti Sakari Honkamaa ja liikuntapäällikkö everstiluutnantti Jarmo Viskari.

Sekä Honkamaa että Junttila korostivat omissa puheissaan, että suomalaisten aktiivinen liikuttaminen on sopimusosapuolten yhteinen tavoite. Jukolan viesti on vuosittain suuri ponnistus järjestäville seuroille ja järjestelyt onnistuvat vain hyvällä yhteistyöllä.

Puolustusvoimat on tapahtuman päätukija teemalla ”Suomen suurin kuntokoulu”. Sopimuksen myötä tulevissa viesteissä nähdään tuhansien suunnistajien joukossa myös puolustusvoimien joukkueita. Toteutuva yhteistyö tarkentuu kunkin järjestäjän ja tukea antavan joukko-osaston kanssa solmittavalla vuosisopimuksella.

Jukolan ja Venlojen viestin kilpailijoille tai yleisölle sopimus mahdollistaa mm. telttamajoituksen sujuvuuden, ravintolan keittiön toimivuuden ja maastosta tulevan tv-kuvan laadun.