Kuusi uutta suunnistusseuraa saa seuratukea

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yli 400 urheiluseuralle seuratoiminnan kehittämistukea. Suunnistuseuroista kuusi uutta seuraa saa tänä vuonna tukea. Lisäksi kahdeksan seuraa sai päätöksen viime vuonna myönnetyn tuen jatkamisesta.

Neljä suunnistusseuraa eli Angelniemen Ankkuri, Anttolan Urheiliat Kyrös-Rasti ja Lapuan Virkiä saa hakemaansa ns. toiminnallista tukea. Tämän tuen suuruus vaihtelee seuroittain 2500 eurosta 9000 euroon. Esimerkiksi Angelniemen Ankkuri sai tukea kaksivuotiseen hankkeeseensa kehittää innovatiivisia ratkaisuja perheliikunnan lisäämiseen.

Toiminnallisen tuen lisäksi seurat voivat hakea tukea työntekijän palkkaamiseen. Suunnistusseuroista SK  Vuoksi sai tukea päätoimisen ja Helsingin Suunnistajat osa-aikaisen työntekijän palkkaamiseen.

Jatkoa aiemmin myönnetylle seuratoiminnan kehittämistuelleen saavat suunnistusseuroista Espoon Akilles, IF Sibbo-Vargarna, Kalevan Rasti, Koovee, Kouvolan Suunnistajat, Rasti-Jussit, Turun Suunnistajat ja Vaasan Suunnistajat.

Suunnistusseurojen tämän vuoden seuratuen kokonaissumma on 128 500 euroa, kun se vuosi sitten oli 140 000 euroa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail