VOL- ja Leimaus-leirit

Päivitetty 13.2.2016

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu

Valtakunnalliset oravapolkuleirit ovat Suunnistusliiton valmennusleirejä 15–16-vuotiaille nuorille. Leirit ovat oleellinen osa lahjakkaiden urheilijoiden rekrytointia nuorten valmennusryhmiin. Liittotasolla toiminnasta vastaa nuorisotoiminnan kehityspäällikkö.

Leirille valitaan edellisen vuoden 16-sarjojen loppurankin perusteella 110 nuorta, jotka leirivuonna täyttävät 16 vuotta. Tyttöjen ja poikien suhde määräytyy rankilla olevan ikäluokan suuruudesta ja rankipisteiden ja rankisijan suhteesta siten, että tytöillä ja pojilla on samantasoiset mahdollisuudet päästä leirille. Mikäli alueelta ei valinnassa tule valituksi yhtään nuorta, myönnetään aluepaikka harkinnan mukaan. Samalla määritellään montako tyttöä ja poikaa valitaan leireille keväällä. Leirivuoden keväällä tehdään lisävalintoja seuraavasti: SM-keskimatkan jälkeen valitaan rankin perusteella D16-sarjasta ja H16-sarjasta tyttöjä ja poikia talven valinnan yhteydessä ilmoitetut määrät, yhteensä 45 urheilijaa. Valittujen tulee ko. vuonna täyttää joko 15 tai 16 vuotta. Vuoden 2015 VOL-leirit järjestetään muutaman aiemman vuoden tavoin Kisakeskuksen ja Vuokatin urheiluopistoissa. Ajankohta on totutusta kesäkuusta poiketen heinä–elokuun vaihde.

Hiihtosuunnistuksen VOL-leirille valitaan 20 tyttöä ja 20 poikaa kevään hiihtosuunnistusrankilta sarjoista D16 ja H16, jotka ovat valintavuonna täyttäneet 15 vuotta ja kilpailevat seuraavana vuonna 16-sarjassa. Hiihtosuunnistusleiri(t) pidetään marraskuussa ja niistä vastaa Vuokatin urheiluopisto.

LEIMAUSajatonLeimaus-leirillä on laadukkaita monipuolisia harjoituksia 5–6 eri taitotasolla. Leiri antaa seuraohjaajille esimerkin laadukkaasta harjoitustoiminnasta. Leiri kannustaa urheilulliseen elämäntapaan ja monipuoliseen liikkumiseen. Leiri on tarkoitettu 8–18-vuotiaille lapsille ja nuorille.

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu


 

Linkit:

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail