Suunnistusliiton valmentajakoulutus tasoilla 1–3

Päivitetty 13.2.2016

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu

Suunnistusliiton valmentajakoulutuskokonaisuus on johdettu Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen perusteiden sisältöalueista ja teemoista.

Kuvio: Suunnistusliiton valmentajakoulutuksen teemat.

Valmentajakoulutuksen teematSuunnistusliitto järjestää suunnistuksen valmentajakoulutusta tasoilla 1–3. Koulutukseen voidaan integroida soveltuvin osin myös hiihtosuunnistusta ja pyöräsuunnistusta. Hiihtosuunnistuksessa tason 1 koulutusta järjestetään Vuokatissa haastajaryhmän leirityksen yhteydessä. Hiihtosuunnistuksen tason 2 koulutus on integroitu osaksi lumilajien valmentajakoulutusta. Kaikki koulutukset toteutetaan omakustannusperiaatteella.

Tason 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa -kursseja järjestetään n. 10 koulutetun kouluttajan toimesta. Tasojen 2 ja 3 koulutuksista vastaa valmennuspäällikkö. Suunta Huipulle -kurssit (taso 2) toteutetaan Kisakallion urheiluopistolla. Suunnistusvalmentajatutkintoon (SVT, taso 3) kuuluu Kisakalliossa toteutettavien kolmen lähijaksojen lisäksi yksi ulkomailla järjestettävä lähijakso.

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu


 

Linkit: