Suomen naisille MM-viestihopeaa

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat päättyivät sunnuntaina Norjan Hamarissa Suomen hopeajuhliin. Suomen naiset ottivat MM-viestihopeaa joukkueella Milka Reponen, Mira Kaskinen ja Mervi Pesu. Viestivoiton otti Ruotsi joukkueella Frida Sandberg, Tove Alexandersson ja Josefine Engström. Ruotsi kukisti Suomen 35 sekunnin erolla. Pronssia otti Venäjä.

Miesten kisassa Suomen joukkue hylättiin, kun toisella osuudella Ville-Petteri Saarelalta jäi yksi rasti käymättä radan keskiosalla. Myös Norja hylättiin samasta tilanteesta. Miesten viestin voitti Venäjä joukkueella Kiril Veselov, Eduard Hrennikov ja Andrei Lamov. Hopeaa otti Ruotsi ja pronssia Tsekki.

Suomi oli tiukasti kiinni kultataistossa vielä viimeisen osuuden lopulla, mutta Pesu teki harmittavan virheen juuri ennen yleisörastille tuloa. Pesu ja Engström olivat tulossa yleisörastille peräkanaa, kun kääntyivät pienelle harjanteelle yhtä uraa liian aikaisin. Uralta oli muiden osuuksien kilpailijoiden tekemä oiko rastille, mutta Pesu ei ehtinyt kääntyä sille. Takana tullut Engström ehti ja pyyhälsi samalla karkuteille kohti kultaa.

– Suksi haukkasi vielä hankeen, ja siinä meni aikaa. Olimme tulleet jo jonkun matkaa aika epävarmasti, kun luimme molemmat lopun rastivälejä, Pesu kertasi ankkuriosuuden ratkaisua.

MM-kultaa lauantaina voittanut Milka Reponen avasi Suomen viestin mallikkaasti. Hän tuli ensimmäiseen vaihtoon kärjessä 15 sekuntia ennen Ruotsia. Reponen oli kaksi vuotta sitten viestin MM-pronssijoukkueessa, joten hopeakin kelpasi.

– Kyllä hopeakin on hyvä mitali. Vähän tietysti harmittaa se, että omallakin osuudella olisi voinut saada vähän enemmän eroa. Jouduin nelosrastille mennessä palaamaan pitkältä takaisin, kun luulin pääseväni rastille oikoa pitkin. Hiihto oli tänään parasta koko viikolla, Reponen punnitsi.

Mira Kaskinen tuli toiselta osuudelta vaihtoon aivan Ruotsin kannassa. Hän ei ollut aivan tyytyväinen omaan osuuteensa.

– Pieniä virheitä reitinvalinnoissa tuli, kun lähdin kiireellä rastilta. Sitten oli parempi vain toteuttaa sitä valintaa, Kaskinen selvitti.

Kaskiselle viestimitali oli MM-viikon kolmas mitali, Reposelle ja Pesulle puolestaan toinen.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat Hamar, Norja

Viesti

Naiset: 1) SWE 1.18.35,2 (Frida Sandberg, Tove Alexandersson, Josefine Engström), 2) FIN 1.19.11,0 (Milka Reponen, Mira Kaskinen, Mervi Pesu), 3) RUS 1.22.50,3 (Ksenia Tretjakova, Tatjana Oborina, Julia Tarasenko), 4) NOR 1.22.52,6, 5) CZE 1.30.47,9, 6) EST 1.38.39,6.

Miehet: 1) RUS 1.30.23,8 (Kiril Veselov, Eduard Hrennikov, Andrei Lamov), 2) SWE 1.31.16,5 (Peter Arnesson, Erik Rost, Andreas Holmberg), 3) CZE 1.37.36,8 (Jakub Skoda, Radek Laciga, Jiri Bouchal), 4) SUI 1.41.11,2, 5) LAT 1.41.11,3, 6) EST 1.46.09,3, Suomi (Janne Häkkinen, Ville-Petteri Saarela, Staffan Tunis) hylättiin.

Täydet tulokset kisasivulta.