Kaskinen ja Tunis MM-sprinttiviestin hopeaan

Suomi avasi mitalitilinsä heti hiihtosuunnistuksen MM-kisojen avauspäivänä Norjan Hamarissa. Mira Kaskinen ja Staffan Tunis ottivat MM-hopeaa hienoisas olosuhteissa käydyssä sprinttiviestissä. Kisan voitti Venäjän kaksikko Julia Tarasenko ja Andrei Lamov. Ero kärkikaksikon välillä oli kuuden osuuden jälkeen 45 sekuntia. Ruotsi otti pronssia joukkueella Josefine Engström ja Erik Rost 45 sekuntia Suomea hitaampana.

– Hopea on hyvä mitali, vaikka kullasta lähdimmekin kamppailemaan. Kahdesta ennakkosuosikista kukistimme Ruotsin, ja Venäjälle vähän jäätiin. Tästä on hyvä jatkaa, myhäili uransa 13:nnen MM-mitalin ottanut Tunis.

MM-hopea sprinttiviestissä oli Tunisille toinen peräkkäinen, sillä kaksi vuotta sitten Kazakstanissa hän otti MM-hopeaa yhdessä Mervi Pesun kanssa. Kaskiselle MM-hopea oli uran ensimmäinen mitali, mikä sai hymyn ulvilalaisen kasvoille.

– Taktiikkana oli edetä mahdollisimman virheittä omaa suoritusta kontrolloiden. Vauhtia oli välillä niin paljon, että muutamasta risteyksestä ajoin ohi, kertasi Kaskinen hopeakisaansa.

Sprinttiviesti on kuuden osuuden sähäkkä ja intensiivinen kisa, jossa erityisesti aloitusosuudella kalusto on kovilla. Sen sai myös Kaskinen kokea.

– Ensimmäisellä osuudella kolaroin sekä Tarasenkon että Engströmin kanssa – ja suksi murtui kärjestä, kertoi Kaskinen.

Onneksi suksirikko ei kuitenkaan haitannut Kaskisen menoa ja vaihdossa hän sai ehjän suksiparin alleen.

– Se oli mun paras pari – helpottaa suksitestausta loppuviikolla, Kaskinen käänsi tilanteen.

Suomi oli koko kisan ajan kiinni mitalissa. Kaikilta osuuksilta Suomi vaihtoi toisena. Venäjä nousi kärkeen toisella osuudella, eikä enää kärkipaikkaa muille luovuttanut.

Suomen päävalmentaja Eivind Tonna oli tyytyväinen MM-viikon avaukseen.

– Hyvä startti MM-viikolle. Venäjä teki tänään vähemmän virheitä kuin me, ja ansaitsi kultamitalinsa. Kaskinen teki MM-debyytissään hyvän suorituksen, summasi Tonna avauskisan.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat jatkuvat keskiviikkona sprintillä, josta myös nuorten MM- ja EM-mitalijahti alkaa.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat, Hamar Norja

Sprinttiviesti

1) RUS 48.51,9 (Julia Tarasenko, Andrei Lamov), 2) FIN 49.37,0 (Mira Kaskinen, Staffan Tunis), 3) SWE 50.25,7 (Josefine Engström, Erik Rost), 4) KAZ 51.32,9 (Olga Novikova, Mihail Sorokin), 5) NOR 51.48,0 (Audhild Bakken Rognstad, Hans Jörgen Kvåle), 6) CZE 52.18,3 (Hana Hancikova, Jakub Skoda).