Koskela ja Kotro Suomen mestareiksi

Salla Koskela ja Tuomas Kotro hiihtosuunnistivat lauantaina Padasjoella SM-sprintin voittoon. SM-kulta oli sekä Koskelalle että Kotrolle uran ensimmäinen aikuisten sarjoissa.

Lounais-Hämeen Rastia edustavan Koskelan voitto irtosi jopa ylivoimaisella 43 sekunnin erolla ennen Eeva-Liisa Hakalaa, jota voidaan pitää jopa kisan yllättäjänä. Hakala on niittänyt viime vuosina menestystä enemmän pyöräsuunnistajana. Marjut Turunen kiilasi SM-pronssille sekunnin erolla ennen Mervi Pesua, jonka kolmen SM-sprinttikullan putki nyt katkesi.

Miesten kisa oli tiukempi, sillä SK Vuoksea edustava Kotro teki 4,4 kilometrin radalla eroa hopeamies Staffan Tunisiin 16 sekuntia. Tommi Reponen ja Jyri Uusitalo jakoivat SM-pronssin 39 sekunnin erolla kärkeen. Viime vuoden mestari Ville-Petteri Saarela ei startannut päivän kisaan.

Sunnuntaina Padasjoella kilpaillaan SM-sprinttiviestissä.

SM-tulokset kisajärjestäjien sivuilla.