Koovee ja SK Vuoksi SM-sprinttiviestin voittoihin

WP_20150201_006

Lauri Nenonen ja Tuomas Kotro ottivat miesten ylivoimaisen voiton hiihtosuunnistuksen SM-sprinttiviestissä Padasjoella. Naisten sarjan voittoon nousi lopulta Kooveen kaksikko Marika Hara ja Liisa Anttila.

SM-sprinttiviestin ennakkosuosikeihin kuulunut SK Vuoksen nuori kaksikko oli viestin kärkikahinoissa koko ajan. Kärkipaikka oli karussa kaksikolta ainoastaan toisessa vaihdossa. Kuuden osuuden jälkeen eroa hopeajoukkueeseen Suunta Jyväskylän Tommi Reposeen ja Janne Häkkiseen oli 1.20. SM-pronssia otti IF Femman Peter Sundelinin ja Staffan Tunisin voimin.

Tuomas Kotrolle SM-viikonloppu toi pelkkää kultaa, sillä hän voitti myös lauantain SM-sprintin.

– Olihan tämä aikamoinen superviikonloppu. Meno ei ollut tänään ihan yhtä pirteää kuin eilen, tunnusti jo viikko sitten EM-kisoissa kuntoaan väläytellyt Kotro.

Nenoselle SM-kulta sprinttiviestissä oli toinen peräkkäinen, sillä hän voitti myös 2013, jolloin SM-sprinttiviesti edellisen kerran päästiin kisaamaan.

– Taktiikkana oli hiihtää kuten aina ja ilman virheitä, paljasti Nenonen menestyksekkään viestitaktiikkansa.

Naisten kisassa jälkipeli jatkui vielä varsinaisen kisan jälkeen, kun kisan nopeimman ajan tehnyt Haapamäen Urheilijat hylättiin. Joukkueen ilmoittautuminen kisaan oli tehty myöhässä, joten mestariksi nousi Kooveen kaksikko Marika Hara ja Liisa Anttila. Hopeaa ottivat SK Vuoksen Anni Toiviainen ja Marjut Turunen sekä pronssia Kouvolan Suunnistajien Tuuli ja Mirka Suutari.

– Aika paljon joutui kisassa varmistelemaan, varsinkin alku oli sähäkkä, pohti pyöräsuunnistajana parhaiten menestynyt Marika Hara kisan jälkeen.
Kilpailun tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail