Tervetuloa uusille nettisivuille

Suunnistuksen kalenterivuosi on vaihtumassa ja käännämme kalenterissa uuden sivun myös Suunnistusliiton nettisivuilla. Ulkoasultaan ja toiminnoiltaan sivusto tarjoaa paljon uutta mutta sisältö on tuttua.

Sisältö löytyy lähes poikkeuksetta samanlaisen logiikan ja rakenteen takaa kuin aiemmin mutta selväkielisten osoitteiden avulla. Selväkieliset osoitteet on helpompi ymmärtää sekä hahmottaa mutta samalla sivuston käyttäjät joutuvat päivittämään suoraan vanhaan sisältöömme johtavat omat kirjanmerkit ja linkitykset. On kuitenkin mukavaa kun esimerkiksi lisenssin tiedot löytää siististi suunnistusliitto.fi/lisenssi -osoitteesta.

Uusi sivusto mukautuu erilaisiin laitteisiin ja näyttöjen kokoihin ajan hengen mukaisesti. Isolla tietokoneen ruudulla päävalikon alasivujen valikoima avautuu yhdeksi laajaksi näkymäksi ja tarjoaa kuin karttamaisen näkymän sivuvalikoimaan.

Siirsimme uutisten arkistoon kaikki vanhatkin julkaisussa olleet artikkelit. Artikkeleiden sekä sivujen yhteismäärä nousee yli kahden tuhannen ja sillä pohjalla voikin puhua melko laajasta sivustosta. Näin laajaan sisältökokonaisuuteen voi siirrossa jäädä jokunen rikkinäinen linkki mutta tärkeimmät pitäisi olla kunnossa. Ja mikäli joku sisältö tuntuu olevan hukassa, niin yläpalkin suurennuslasin tai sivupalkin hakutoiminto auttaa asiaan. Aina löytyy myös sellainen laite sekä nettiselainyhdistelmä, että joku juttu toimii vähintään eri tavalla kuin tietokoneella mutta niidenkin varalta on pyritty asettamaan tärkeimpiä oikopolkuja.

Uuden kuntorastikalerin kanssa jatketaan tammikuussa mutta sitä ennen sulatellaan joulun herkut lenkkipoluilla. Hyvää joulunaikaa suunnistajille!

Timo Mikkola
Timo Mikkola