Katja Mjøsund WADAn asiantuntijaryhmään

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri, Suomen suunnistusmaajoukkueen lääkäri Katja Mjøsund on nimetty Maailman Antidopingtoimisto WADAn erivapausmenettelyn asiantuntijaryhmään vuodeksi 2015.

– Olen otettu ja innostunut kutsusta. Edessäni on haastava ja motivoiva mahdollisuus vaikuttaa antidopingasioihin huippuosaajien kanssa WADAn tasolla, missä kaikki kansainväliset antidopingtyön linjaukset ja päätökset tehdään. Ryhmämme edistää antidopingtoiminnan yhteneväisyyttä eri puolilla maailmaa ja siten urheilijoiden kansainvälistä yhdenvertaisuutta, Mjøsund sanoo. Mjøsund valittiin aikaisemmin syksyllä Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) erivapauslautakunnan puheenjohtajaksi.

WADAlla on viisi asiantuntijaryhmää, jotka antavat WADAlle asiantuntija-apua omalla aihealueellaan: geenidopingiin, erivapausmenettelyyn, lajikohtaisten analyysien tekniseen dokumenttiin, kiellettyjen aineiden ja menetelmien luetteloon sekä laboratorioiden toimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Suomella on vahva edustus kansainvälisessä antidopingtyössä. Mjøsundin lisäksi WADAn laboratorioasiantuntijaryhmään nimettiin nyt kolmanneksi kaudeksi farmasian tohtori, dosentti Tiia Kuuranne. Heidän lisäkseen Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n pääsihteeri Pirjo Ruutu toimii parhaillaan Euroopan neuvoston dopinginvastaisen sopimuksen seurantaryhmän varapuheenjohtajana sekä Kansallisten antidopingtoimistojen iNADO:n hallituksessa ja opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Satu Heikkinen kuuluu UNESCOn antidopingrahaston valintakomiteaan.

WADAn sivuille